fredag 6 november 2020

Kalla, vita vinternätter av Christoffer Holst


Holst kan verkligen konsten att skriva mysdeckare. Som den blödiga bokälskaren jag är drar jag mig för att läsa deckare, men just mysdeckare med en stor portion feelgood är svår att värja sig mot. Holst skriver ledigt och lätt, språket flyter och boken är snabbläst. Samtidigt som jag ivrigt vänder blad vill jag heller inte att boken ska ta slut, och det blir mitt enda dilemma.

Julmysterium, kärlek och glögg.

När kriminalreportern Cilla Storm blir inbjuden att fira jul med kompisarna Jonathan och Zacke i deras fjällstuga i Idre lämnar hon raskt ett grått Stockholm bakom sig. Men julstämningen kommer av sig när en ung man hittas död på orten, nedanför ett stup. Var det verkligen en olycka?

En månad tidigare anländer 21-åriga Sebbe till Idre för att arbeta som assistent åt det musikaliska underbarnet Fredrik Niemi, som lider av reumatism. Men allteftersom han lär känna den förmögna familjen blir han mer och mer illa till mods. Vad är det egentligen för människor Sebbe har flyttat in hos?

Samtidigt som Cilla brottas med skidor och pjäxor och saknaden efter sin hårt arbetande pojkvän Adam, börjar hon och väninnan Rosie gräva i den lilla fjällbyns många intriger - som alla verkar leda till familjen Niemi.Christoffer Holst
Kalla, vita vinternätter
Lovereads
ISBN: 9789188801746
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Även det här omslaget tilltalar mig :-)

    Ha en fin fredag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.