torsdag 26 november 2020

Bokskåpets hemlighet av Frida Skybäck


Skybäck skriver i vanlig ordning fängslande och skickligt. Jag uppskattar mixen av två tidsepoker som vävs samman till en helhet. Det är en spännande historia.

I ett gammalt bokskåp i mormors slitna stuga hittar Rebecka en dagbok och en samling brev från 1940-talet och det visar sig snart att hennes familjehistoria är mer komplicerad än hon trott. Vad är det för mörka hemligheter som hennes älskade mormor Anna har dolt under alla dessa år?

Rebecka har flytt sin trasiga familjesituation och inte träffat sin mamma på flera år, men när mormor hamnar på sjukhus återvänder hon motvilligt till Skåne. I breven och dagboken får en berättelse från andra världskriget liv. Den unga Anna är förälskad i Luca och beredd att riskera allt när han ber henne om hjälp med att smuggla danska judar över sundet, omedveten om att ingripandet kommer att förändra deras liv för alltid.

Rebecka läser andaktsfullt och inser att hon inte är den enda som behöver försonas med sitt förflutna. Men finns det fortfarande tid nog för familjen att hitta tillbaka till varandra? 


Frida Skybäck
Bokskåpets hemlighet
via Storytel
ISBN: 9789177992011
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Låter spännande! Och ännu en fin katt på omslaget gör ju inte saken sämre :-D

    Ha det gott!

    SvaraRadera
  2. Gillar verkligen hennes böcker :)

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.