onsdag 25 november 2020

Älskade jävla jul av Birgitta Bergin


Den här boken överraskade på ett positivt sätt. Jag hade inte alls förväntat mig det här djupet i berättelsen utan mer tänkt att det var en lättsam feelgood med jultema. Inget ont i det, men jag är tacksam den här gången, över den oväntade handlingen. Sedan är jag förstås beredd att hålla med huvudpersonen Amy i mitt tudelade förhållande till julen.

Amy älskar djuren. Tror hon, i varje fall. Fast på senare tid känns alla jultraditioner och att-göra-listor som ett tvång. Inte blir hetsen mindre av att Amys deckardebut verkar ha gått både läsare och bokhandel förbi, trots hennes ansträngningar att göra sig hörd i mediebruset.
Allt förändras när Sveriges mest framgångsrika förläggare hör av sig. Han viftar med ett femboksavtal, uppfinner en ny genre, tycker att hon ska ha med mer sex och ser till att Amy hamnar i en morgonsoffa i teve. Mediesverige nappar och plötsligt är Amy eftertraktad - och förföljd av ett nättroll.
Livet snurrar allt fortare och Amy inser att hon inte hänger med. Hon har tappat kontrollen över sitt författarskap och hennes älskade jul är i fara. Inte blir det bättre av att hon slår vad med sin man om att klara sig utan sociala medier i en hel vecka. 
Julen närmar sig med stormsteg, totalrenoveringen av köket förvandlas till en katastrof, hennes bok rusar på försäljningslistorna och hon syns på löpsedlarna i en het omfamning med en främling.
Älskade jävla jul ... 


Birgitta Bergin
Älskade jävla jul 
Bokfabriken
ISBN: 9789178353064
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Utan sociala medier i en vecka? Vete tusan om jag skulle greja det. Jag skulle i alla fall inte slå vad om det :-)

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.