söndag 25 oktober 2020

Söndagens smakbit, v. 43 Kalla, vita vinternätter


Jag ligger i badkaret med mängder av värmeljus omkring mig. Ett glas Cabernet sauvignon från Australien står på toalettlocket och badskummet når ända upp till hakan på mig. Jag känner mig lite som Carrie i Sex and the City. Den enda skillnaden är att Carrie Bradshaw aldrig skulle ligga och läsa Nordisk kriminalkrönika från 1998. 
s. 49 ur Kalla, vita vinternätter av Christoffer Holst.

Underbart, Cilla i boken, ägnar sig åt vad jag brukar syssla med på helgen. Ett skönt bad med ett glas vin, badskum och levande ljus. Men jag brukar läsa feelgood och lyssna till musik samtidigt.

Den här helgen har hittills varit skön och avslappnad. Igår sov jag och Lilleman länge, ända till åtta-nio och sedan bakade jag en äppelpaj som jag tog med till min exman för fika när jag ändå skulle köra in en av döttrarna dit. Därefter hem för en hundpromenad i sällskap av lillfis och en ljusbok i ena örat och till kvällen gott soffhäng med med sönerna, grannen, grannbarn, vin, godis, chips och Estoniadokumentären på Dplay. 

Idag väntar tvätt, bilkörning och långpromenad. Och så ska jag försöka hinna skriva lite också. Har två manus riktade mot ungdomar som jag vill grotta in mig i. Känner skrivglädjen komma krypande och den vill jag hinna fånga upp. Imorgon är det jobb, studiedag, men sedan har jag ledigt i några dagar och då ska jag väl hinna skriva en del.

14 kommentarer:

 1. dags snart med lite vintrigt, tack för smakbiten, jag ska ut i regnrusk på promenad.

  SvaraRadera
 2. Den där är jag nyfiken på, som alltid med Christoffer Holsts böcker.

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbiten! Vill läsa den serien.
  Det är två studiedagar för mig innan jag blir ledig. :)

  SvaraRadera
 4. Den här vill jag läsa men inte riktigt ännu!

  SvaraRadera
 5. Cilla verkar ha det riktigt behagligt. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. Hoppas du fångar upp skrivinspirationen. Tack för smakbit

  SvaraRadera
 7. En intensiv helg men den låter bra också. Själv är jag ledig hela veckan vilket ska bli väldigt skönt.
  Tack för smakbiten.

  Kram

  SvaraRadera
 8. Inte läst något av författaren ännu men han står bland de översta på önskelistan. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 9. Tycker om alla hans böcker, och den här tyckte jag var riktigt bra!

  SvaraRadera
 10. Inte läst något av författaren men sett böckerna på många bloggat. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 11. Den här boken ska jag läsa eller lyssna på, snart tror jag.

  SvaraRadera
 12. låter trevligt att skrivandet pockar på att få tid. känner till Christoffer Holst, men har inget läst av honom. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 13. Har hört mycket positivt om Holsts böcker men ännu inte läst någon. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 14. Lät som en trevlig helgtillvaro :-)

  Ha en finfin start på veckan!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.