söndag 11 oktober 2020

Söndagens smakbit, v. 41 Vinterkrigare


När slavföljet närmar sig bryts byn svardagsljud av skrik och skrammel. Kvickt föser byborna iväg småbarnen in i de minsta hålorna, och när Ormika lyfter blicken upptäcker han att de större barnen istället klättrar uppför klippan med hjälp av små gropar som huggits in i berget. Där på toppen känner de sig säkra. Så skulle han också ha gjort.
Men nu ska slavarna drivas uppför kullen till klippan, och han vänder hästen, rider ned igen och jagar på den Med sina bördor tar de sig uppför den lilla sluttningen, och snart är kullen fylld av folk.
Kolenka ropar till sig Václav som kan språket, och Ormika lyssnar.
- Vi ska ha mat och sovplatser till alla. Ni vet vad det betyder, eller hur? gastar Kolenka från hästryggen medan han granskar byborna.
s. 117 ur Vinterkrigare av Agneta Arnesson Westerdahl.


Idag ska jag jobba lite, lite med att planera upp nästa avsnitt i NO:n, men jag ligger rätt bra i fas och gjorde mycket av min förtroendetid kvar på jobbet i veckan. Skönt.
Resten av helgen ägnas åt sista sättningen av kommande bok Rakt fram är den rätta vägen, åt att läsa och skriva och promenera. Hösten alltså. Jag gillar den. Så vida det inte regnar på tvären och det förstås, jag och mörkret är inte bästa vänner, men vi jobbar på det. 
Jag har också plöjt avsnitt på avsnitt i "min" serie, börjat titta på en film som jag dock pausade för att ta min standard-helgtupplur i soffan. Så skönt.
Helgen ... den här veckan tycker vi om varandra!

7 kommentarer:

 1. Hösten kan vara fantastisk och vi får väl hoppas att den blir det i år.

  SvaraRadera
 2. Spännande med den nya boken! :-)

  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 3. Den författaren känner jag inte till. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 4. Känner till boken men inte läst. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten.
  Det känns verkligen bra när man får gjort det mesta på arbetsplatsen och kan vara hyfsat ledig när man kommer hem. Du har ju barn och skrivande som ska hinnas med också.

  Kram

  SvaraRadera
 6. trevligt omslag, tack för smakbiten, jag försöker förbereda mig för kortare mörkade promenaddagar.

  SvaraRadera
 7. Jeg lurer litt på hvilken sjanger den boken er? Er det fantasy eller historie? Noen ganger kan en se det ut fra coveret på boken, men dette coveret var litt tvetydig :-)
  (Det er nå mulig å legge inn link på bloggen min)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.