måndag 12 oktober 2020

När allt är över av Clare Mackintosh


En oerhört stark skildring och så skickligt skriven. Inte alls förutsägbar utan bara driven och känslosam rakt igenom. Jag vill aldrig att berättelsen ska ta slut. Den är både vacker, sorglig och kärleksfull, allt i ett. Berättelsen hoppar lite mellan olika tidsepoker och med två olika scenarior vilket till en början gör mig förvirrad. Speciellt som jag lyssnar till boken vilket kräver att jag är extra skärpt. Men jag kommer snabbt in i hur berättelsen är uppbyggd.

Max och Pip har ett sådant där förhållande som alla vill ha. De älskar och stöttar varandra och har det genuint bra tillsammans. De är helt enkelt "det perfekta paret" och lyckan är total när de får sonen Dylan.

Det visar sig dock tidigt att Dylan lider av en aggressiv och obotlig form av cancer. Vid tre års ålder har han kraftiga hjärnskador och är mycket illa däran. Dygnet runt kretsar föräldrarnas liv kring sjukhusbesök, behandlingar och anpassningar.

En dag får de ett ohyggligt besked: Dylan kommer aldrig att kunna leva något som ens liknar ett fullvärdigt liv. Max och Pip ställs inför ett helt omöjligt beslut och som om inte det vore nog är de, för första gången någonsin, inte överens. De vill inte samma sak. "Det perfekta paret" glider allt längre ifrån varandra samtidigt som avgrunden öppnar sig under dem.

En oerhört gripande berättelse.


Clare Mackintosh
När allt är över
via Storytel
ISBN: 9789178616930
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

 1. Oj. Den låter alltför tragisk för mig...

  Ha en fin start på veckan!

  SvaraRadera
 2. Kanske måste testa den här. Har ju verkligen gillat hennes thrillers.

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset! Den fanns på vårt bibliotek så nu är den reserverad.

  Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.