tisdag 6 oktober 2020

Lättklätt i tryckkammaren av Karin Brunk Holmqvist


Brunk Holmqvist kan konsten att bygga upp ett trevligt, ofta udda och karaktäristiskt persongalleri i sina mysiga böcker. Inget undantag den här gången. Hennes romaner är ofta fyllda av såväl vemod som humor. 

Det lilla huset i Ljunglyckorna på Österlen är perfekt för pensionärerna Agnes och Adolf. De trivdes aldrig i lägenheten inne i samhället.

Agnes tänker påta i trädgården och ska äntligen skaffa katt. Adolfs plan är mer stillasittande och han förstår inte vad de ska med ett kattskrälle till, men snart nog får han annat att tänka på. För i husen omkring sker det saker!

Grannparet Rut och Herman blir snabbt deras vänner, och herrarna tar för vana att försvinna in i Hermans bod på kvällarna. Där vankas det starka drycker och lättklädda damer ... Annat är det hos Luta, grannen på andra sidan. Från hans tomt hörs ett fasligt väsen och vad det än är han bygger så är skapelsen både stor och hemlig. Är det Frankensteins monster som döljer sig under presenningen, oroar sig Adolf.

Ja, märkliga ting sker i bygden. Det viskas om osaliga andar, och någon kör omkring i en gammal likbil med en amerikans flagga vajande från antennen. Ljunglyckorna kommer aldrig bli sig likt igen.


Karin Brunk Holmqvist
Lättklätt i tryckkammaren
Bokfabriken
ISBN: 9789178355167
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.