måndag 19 oktober 2020

Kajakbyggerskan av Gunilla Cullemark


Är det slumpen, en högre mening eller stundens ingivelse? Vem vet. Mias beslut att bygga en kajak kommer som en överraskning, inte minst för henne själv som inte har gjort något liknande sedan träslöjdens skeva smörknivar. Nyseparerad, sviken och med en vardag som främst består av att betrakta livet från sitt fönster antar hon utmaningen.
När hon ger sig i kast med kajakritningarna tar hennes inre resa fart. Nya människor korsar hennes väg och ger henne energi, och när den australiske kajakbyggaren Jim dyker upp påvkeras hon på ett sätt hon inte kan värja sig mot.
Mia pendlar mellan invanda mönster och en stark frihetslängtan. Sakta sätts något igång inom hennes som tidigare varit stumt - kan hon stänga den gamla dörren i sitt liv och bara ge sig hän?

Baksidestexten lockar till läsning och verkar lova en härlig feelgood där livskriser vänds till något positivt. Precis vad jag gillar att läsa om. Mias beslut att bygga en kajak trots att träslöjdeslektionerna enbart lärde henne tillverka skeva smörknivar har dessutom en humoristisk ton. Feelgood är min genre och som vanligt känns det hoppfullt att det verkar ordna sig på slutet. Berättelsen om Kajakbyggerskan är lågmäld och fin, men det är något som gör att jag tyvärr inte riktigt kommer in i handlingen. Jag tycker att den är lite väl långsam vilket gör att jag tappar intresse och fokus.


Gunilla Cullemark
Kajakbyggerskan
Hoi förlag
ISBN: 9789176972281
Finns hos Adlibris och Bokus 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.