onsdag 14 oktober 2020

Halleholm: Lovisas val av Ruth Kvarnström-Jones

En bok med ett riktigt drömmigt omslag. Berättelsen är driven, även om jag stundtals tycker att den saktar fart och skulle vunnit på att låta några lite mer sega scener redigeras bort.

Lovisa Lindegren lever sitt drömliv i London, tills hon förlorar jobb och självupptagen fästman under en och samma vecka.
Tilltufsad återvänder Lovisa till den svenska kuststaden Halleholm där hon har ärvt sina farföräldrars bageri och kafé på torget; ja, hela det 1700-talshus där farfar Johan bakade sina berömda kanelbullar och farmor Amelia sydde haute couture till Stockholms societet på mellanvåningen.
Men testamentet innehåller en hake: om Lovisa vill sälja egendomen innan hon fyller 30, måste hon sälja till den andra grenen av släkten - familjen Halleholm. Och efter en tragisk händelse i det förflutna, har Lovisa även ärvt den djupa och bittra fejden mellan släktgrenarna Lindegren och Halleholm.
När industrimagnaten Reuben Halleholm använder all sin korrupta makt för att tvinga Lovisa att sälja huset måste hon överväga sina begränsade val. Vågar hon öppna bageriet på nytt? Har hon det som krävs för att föra familjetraditionen vidare?
Och när Reubens bror Axel återvänder till Halleholm och känslor väcks inom Lovisa blir valet ännu svårare. Hur ska hon kunna stå fast vid lojaliteten mot sin älskade farmor Amelia?

Halleholm: Lovisas val är en modern Romeo och Julia-historia, en släktsaga som utspelar sig i en pittoresk ort i Stockholms skärgård. En berättelse om kärlek, lojalitet - och ljuvliga kanelbullar.


Ruth Kvarnström-Jones
Halleholm: Lovisas val
Printz Publishing
ISBN: 9789177712831
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Som jag sa tidigare - vem kan väl motstå en bok som har en katt på omslaget? :-)
    Ha det gott!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.