fredag 2 oktober 2020

Den lilla vingården vid bergets fot Marie Sammeli

Jag tyckte massvis om Det lilla galleriet i solen (fick till och med min blurb tryckt på framsidan av pocketupplagan) och kunde därför inte hålla mig länge förrän jag kastade mig över uppföljaren. En mysig feelgood som andas värme från såväl Kapstaden som relationerna mellan karaktärerna i berättelsen. En riktigt pärla bland böcker som lämnar mig alldeles varm och mjuk om hjärtat.

Har man bytt Stockholm mot Kapstaden och skapat sig en ny tillvaro i solan, ja då kan man nog säga att man gått från trygghetstörstande till äventyrare, konstaterar Julia nöjt.
Men när oväntade händelser ställer allt på ända och bankkontot gapar tomt är Julia inte alls övertygad om att livet som modig är så härligt.
Men det är bara att kavla upp ärmarna och anta utmaningarna, resonerar Julia och tackar ja till ett jobb på en mysig vingård. Vet man skillnaden mellan vitt och rött och handlar vin efter den snyggaste etiketten måste det vara det perfekta jobbet, tänker hon.
Tur att hon har en underbar man och en kärleksfull son vid sin sida. Men när svärmor flyttar in och före detta mannen presenterar sin nya kärlek, en ung yogadrottning som enligt sonen är den perfekta bonusmamman, ja, då skingras plötsligt de rosa molnen.

Att få ihop tillvaron på anta sidan jorden med nya och gamla relationer, en vingård med möjligheter och en hund med nervproblem, visar sig bjuda på fler komplikationer än Julia kunnat drömma om.

Den lilla vingården vid bergets fot är en varm feelggodroman som precis som sig bör är fyll av kärlek, hopp och humor. Det är en berättelse om att hitta en plats som kan bli hemma på ett helt annat sätt än vad man tänkt sig. En bok om komplicerade känslor, en vacker vingård, oförutsägbara hundar och relationer som uppstår där man minst anar det.

En bok som jag varmt rekommenderar.

Marie Sammeli
Den lilla vingården vid bergets fot
via Storytel
ISBN: 9789188917454
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Tack för tipset. Det låter som en bok helt i min smak!

    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.