torsdag 29 oktober 2020

Bara på besök av Beth O'Leary


Vilken totalt ljuvlig feelgoodroman. En lite annorlunda twist på storyn med ljuvliga karaktärer att ta till sitt hjärta. Så varmt berättad.

Eileen är trött på att vara 79 år samtidigt som Leena, hennes dotterdotter är trött på att vara trettioåring. Nu är det kanske dags för de båda kvinnorna att byta plats?

Överpresterande Leena Cotton blir beordrad att ta två månader tjänstledigt efter att ha brutit samman under en stor presentation på jobbet. Sorgen hon bär på hinner i kapp henne och hon flyr hem till mormor Eileen i Yorkshire för att vila upp sig. Eileen ska snart fylla åttio och har just blivit lämnad av sin man. Hon längtar efter en ny chans till kärlek, men den pyttelilla byn erbjuder inte många passande herrar.

Leena förelår en lösning: att de byter liv under två månader. Eileen kan bo i London och leta efter kärleken. Under tiden kan Leena ta hand om Eileens förpliktelser i lantliga Yorkshire. Men de blir snart varse att det inte är så enkelt som de trott att vara på besök i varandras liv ...

Leena inser att ett långdistansförhållande inte är så romantiskt som hon trodde, och sedan är det Jackson, den där irriterande perfekta läraren med de blå ögonen, som hela tiden dyker upp och försöker överglänsa henne när hon ska imponera på byborna i majfestivalkommittén.

Eileen är omåttlig populär bland såväl sina nya grannar som Londons äldre singelmän. Men kanske fanns hennes själsfrände närmare hem än hon trodde?

Berättelsen är varm och djupbottnad och jag är så glad över att O'Leary är tillbaka med en ny roman efter Sambo på försök.


Beth O'Leary
Bara på besök
via Storytel
ISBN: 9789177713333
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Låter som en trevlig bok, och en hund på omslaget går lika bra som en katt :-D

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.