onsdag 16 september 2020

Tant Gredelins vintage av Anna-Lena Stålnacke

Tant Gredelins vintage är en berättelse om att ta sig i kragen och börja om när livet känns tufft och fel. När framtidsutsikterna är mörka, man är fet, ful, fattig och förvissad till förorten. Och när man till råga på allt är 50+ och i mångas ögon känns som passé. Det gäller att lyssna inåt och förbättra det som går, även om en förändring och att bryta gamla invanda mönster många gånger är skrämmande. 

Vivi har just förlorat sitt jobb och i samma veva har hon förlorat sig själv. Plötsligt står hon där, 53 år med ont om pengar och ont i själen utan någon som helst plan eller framtidsutsikt. Hon har blivit utkastad från sitt tidigare lyckade liv som hyllad fotograf med sekelskiftsvåning på Östermalm, en framgångsrik juristsambo och en hel skara kindpussande mingelväninnor.

Av en slump fyndar hon ett silkeslinne från 30-talet i en second hand-butik och hon tänker att det måste vara ödet. Ett så vackert plagg, på hennes födelsedag dessutom! Men ödet är inte nådigt: linnet är på tok för litet. Besviken säljer Vivi plagget på Tradera utan att ana att det ska bli startskottet för hennes nya liv. Efter ett flertal framgångsrika affärer på nätet växer tanken på en egen vintagebutik fram. Men med varje framgång följer två motgångar och Vivi får kämpa för att hålla drömmen levande. Lyckligtvis har hon 82-åriga Maj-Britt, sömmerskan Ally, instagrammaren Amanda, grannen Alexis och väninnan Marika till hjälp.

Det är en varm berättelse om vänskap, men trots alla de rätta ingredienserna för en bra feelgood har jag lite svårt att komma in i handlingen och lär inte riktigt känna någon av karaktärerna på djupet.


Anna-Lena Stålnacke Tant Gredelins vintage

Bokfabriken

ISBN: 9789178355112

Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Låter ändå som en intressant intrig.

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  2. En bok helt i min smak så nu har jag laddat ner den Tack för tipset.

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.