söndag 27 september 2020

Söndagens smakbit, v. 39 Lättklätt i tryckkammaren


De hade varit inne hos Rut och Herman två gånger tidigare, på kaffe, och då hade vädret varit så fint att de hade kunnat sitta ute på altanen. Men i dag var en särskild dag. Det var mors dag. Rut hade vemodigt berättat att dottern Johanna inte kunde komma hem för att fira henne, och eftersom Agnes och Adolf inte hade några barn bjöd Rut in dem för att de skulle fira dagen tillsammans - utan barn. Hon hade berättat att det skulle bli oxstek med brunsås och potatis och Adolf var överlycklig. Agnes hade funderat över vad som var värst. Att inte ha några barn eller att ha och sällan få träffa dem.
s 110 ur Lättklätt i tryckkammaren av Karin Brunk Holmqvist

Den här helgen är en regnig rackare, till skillnad från ögonblicket i min smakbit ovan. Min kropp samarbetar inte hundra procent, utan tidigare i veckan började jag känna av alla leder som ett brev på posten med hösten i antågande. Skönt ändå att allting har sin invanda rytm när mycket annat svajar. Ja, ironisk kanske men samtidigt försöker jag alltid se på livet med positivitet. Allt blir så mycket lättare. Ingenting blir ju roligare om man går runt och är sur eller ledsen. Det gäller att fejk it til you make it och allt går runt i cirklar. Ler jag ler andra. Dessutom, trots diffus smärta i kroppen, känner jag på mig att jag inte är på väg in i ett stort skov utan bara mår lite allmänt skruttigt den här gången. And I can deal with that även om det betyder att jag inte direkt hurrar vid tanken på hushållsarbete utan mest av allt bara vill ligga i ett varmt bad med musik och läsning till hands, kanske ett och annat levande ljus för stämningens skull, men men ... 

På agendan då, förutom tanken på badet? Jag måste fortsätta med att korrekturläsa manus för satt bok och skicka tillbaka kommentarer till förlaget. Jag ska tvätta lite. Måla klart en byrå. Städa ur bilarna, fast det kanske jag sätter yngsta dottern på, dammsuga, skriva kanske, läsa och söndagsslappa. Lasagne står på menyn. Och mycket kaffe!

Trevlig söndag!

13 kommentarer:

 1. Tack för smakbiten. En författare jag inte läst något av.
  Här är det regn regn regn den här helgen.

  SvaraRadera
 2. Har bara läst en bok av henne och den passade mig väl inte perfekt, även om den var underhållande.

  SvaraRadera
 3. vi har haft varm helg, fast lite molnigt, Holmqvist är rolig, tack för smakbiten och lycka till med manuset.

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten de där böckerna är lite småkul.

  SvaraRadera
 5. Sista meningen i smakbiten är tänkvärd.

  SvaraRadera
 6. Regnade igår här och hur konstigt det än låter idag nästan för varmt. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten! Har inte läst något av författaren.

  SvaraRadera
 8. Jag har inte fastnat i feel-good-genren, det blir lite för nuttenuttigt för min smak, lite för tillrättalagt. Men ett himla sött omslag har boken, och visst kan man ju behöva läsa lättsmälta berättelser emellanåt. Tack för smakbit, ta dig ett skönt bad du!

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten! Brunk Holmqvist är dock ingen favorit hos mig.
  Kram och lycka till med dagens bestyr!

  SvaraRadera
 10. Tack för smakbiten! Jag har läst några av hennes böcker och tycker att de är roliga :)

  SvaraRadera
 11. Jag har inte läst något av denna författare. Vet inte om jag blir så sugen men allt kan ju inte passa alla! Ha en fortsatt trevlig dag!

  SvaraRadera
 12. känner till Brunk - Holmqvist. tack för smakebiten! bada först och dammsug sedan. om du hinner

  SvaraRadera
 13. Hoppas dina känningar av lederna ger sig av och att du får må bra i höst!

  Ha en fin start på veckan.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.