söndag 20 september 2020

Söndagens smakbit, v. 38 En fallen man


Oscars lägenhet låg högt upp och hade inte bara en balkong utan en stor terrass på minst tjugo kvadratmeter. Vad han benämnt som sin lilla våning hade ett vardagsrum som var lika stort som hennes lägenhet, med fönster från golv till tak ut mot terrassen. Stella blickade ut över stan och belysningen som gav utsikten en magisk känsla, innan slog sig ned i den ljusa tygsoffan medan Oscar ställde fram glas och hämtade en flaska väl kyld Chablis från köket. Hon funderade på om han hade vinkyl, ständigt redo med flera flaskor för väntade eller oväntade besök, eller om flaskan legat i kylskåpet som den skulle gjort hemma hos henne själv.

s. 19 ur En fallen man av Håkan Lindgren 

Fler smakbitar här

Den här helgen har hittills känts både lång och behaglig som kort i en lagom mix. Fördelen med att sluta tidigt om fredagar är att helgen upplevs så mycket längre, helt självklart. I fredags hann jag hämta på förskolan och landa hemma med en kaffe och en bunt prov att rätta innan jag och lillkillen tog en långpromenad med hunden i ljuvligt solsken för att sedan gå hem och laga mat som stod redo lagom till dess att yngsta dottern trillade in efter handbollsträningen. 

Jag har hunnit med att se på serier så väl som en film, lyssnat på musik och ljudbok, läst och skrivit. Det jag behöver och villhöver idag är att städa, gärna hinna trädgårdsfixa lite, ta en långpromenad och ett bad för att sedan summera veckan och ladda för en ny i soffan ikväll. 

Låter alldeles lagom perfekt i mina öron.

13 kommentarer:

 1. tänk mina föräldrar jobbade även lördagar... tack för smakbiten, blir lite nyfiken.

  SvaraRadera
 2. Låter som en helt perfekt helg. Och visst är det så att några timmar extra på fredagen känns som en hel dag. Märkligt.

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbiten. Det är skönt med helger när man hinner landa.

  SvaraRadera
 4. Den har jag just fått som recensionsex, så den ligger högt upp i läshögen. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 5. Ett spännande upplägg till boken, var ju tvungen att googla. Har inte läst något av honom, men vem vet, det lät allt intressant och annorlunda! Tack för smakbit, hoppas din trevliga helg håller i sig ännu,

  SvaraRadera
 6. Vad skönt att sluta tidigare på fredagar. Kan sällan göra det, men är ledig någon fredag ibland och det är superskönt. Boken är okänd för mig. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. tack för smakbiten! Ny bok för mig.

  SvaraRadera
 8. Tack för smakebiten, jag har inte hunnit så mycket.

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten!

  Vilken bra och behaglig helg du har haft!

  Kram

  SvaraRadera
 10. känner varken till författare eller titel. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 11. Det skulle inte alls vara fel med lite kyld chablis ikväll. Jag blir genast välvilligt inställd till boken!

  SvaraRadera
 12. Känner inte till den boken. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 13. Låter som en perfekt helg!

  Ha en bra start på den nya veckan också :-)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.