söndag 13 september 2020

Söndagens smakbit, v. 37 Under samma himmelVarför svarade hon inte? Leo hann knappt vakna förrän han drog åt sig mobilen och öppnade mejlkorgen. Borde han ha skickat ett blomsterbud med hundra långskaftade röda rosor istället? Stordalen hade tydligen gjort något liknande vid första dejten med Gunhild. Nej, herregud, vilken befängd idé! Leo frustade av skratt när han föreställde sig Susannes artiga men kärva svar. Hon skulle tycka att det var ett vansinnigt slöseri med pengar, för att inte tala o hur dåligt det var för miljön. Vulgärt också.

s. 59 ur Under samma himmel av Camilla Davidsson

Fler smakbitar här


På tal om himmel! Himmel och pannkaka vad jag är ur fas med läsningen. Själv tycker jag att jag läser och läser men det går inte alls undan i samma fart nu som för en tid sedan. Det är mycket annat som händer i mitt liv just nu och istället för att läsa eller lyssna till ljudbok går en del tid åt att lyssna på musik istället, och att tänka, fundera och planera. Även om litteraturen har en läkande förmåga med sin verklighetsflykt finns där stunder när inte ens det räcker till, och så är det nu lite grann.

Igår tog jag en stunds respit dock från allt det där och firade min 40-årsdag. Idag ska jag tvätta, ta en långpromenad och ... faktiskt läsa är planen och kanske se ett eller annat avsnitt i en serie.

12 kommentarer:

 1. Jag har ännu inte läst något av Davidsson men har hört gott om böckerna. Får prova!

  SvaraRadera
 2. Jag är väldigt nyfiken på hennes böcker och har i alla kommit så långt att jag har köpt en av dem nu 🙂

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbiten! Den kan jag tänka mig att läsa.
  Hoppas att gårdagens firande blev till belåtenhet!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Stort grattis på födelsedagen. Tjejen börjar bli vuxen! Hoppas dagen blir till belåtenhet, tack för smakbit

  SvaraRadera
 5. jo, läsning går i perioder, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 6. Grattis i efterskott <3

  Till skillnad från Stordalen har jag aldrig skickat hundra långskaftade rosor till någon. Lite olika ekonomiska förhållanden kanske... Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. Camilla Davidsson hör till de där författarna jag säkert skulle gilla om jag skulle läsa. Det kanske blir av någon gång!

  SvaraRadera
 8. Känner till författaren men har inte läst. Tack för smakbiten och grattis i efterskott!

  SvaraRadera
 9. författarnamnet är bekant. läsningen ser ju inte riktigt likadan ut hela tiden. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 10. Grattis i efterskott! Jag fyller 41 år idag.
  Tack för smakbiten! Vill läsa Camilla Davidssons böcker.

  SvaraRadera
 11. Den här verkar lite som en bok för mig! Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 12. Stort GRATTIS till dig! Du vet väl att man får fira hela året när man nollar? Fyllårsår istället för fyllårsmånad... :-D

  Ha en fin start på veckan!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.