söndag 6 september 2020

Söndagens smakbit, v. 36 Tant Gredelins vintage


Strax efter nio på lördagsmorgonen vaknade Vivi av att det rasslade till i låset i hennes ytterdörr. Sömnigt famnade hon efter Alexis, men har var borta. Inte var det väl han som gav sig av redan? Ögonblicket efteråt hördes Marikas energiska steg i hallen, följt av ett gällt skrik och sedan ett till med mörkare klang. Vivi hoppade ur sängen och rusade naken ut i hallen. Den syn som mötte henne där var Alexis som stod spritt språngande naken vid badrumsdörren. Strax intill stod en gapande Marika och stirrade på honom.

s. 186 ur Tant Gredelins vintage av Anna Lena Stålnacke

Fler smakbitar här

I måndags förra veckan var det bara för mig att inse mig besegrad. Förkylningen som jag lätt hade känt av på fredag eftermiddag kom tillbaka med buller och bång så jag fick åka hem efter första lektionen. Nu har jag varit hemma i en vecka och därtill, i olika grad, smittat ner övriga familjen. Segt det här, när man behöver vara hemma med minsta lilla symtom. Förståeligt nog. Och visst, de första dagarna var jag inte arbetsför, men om Corona inte hade existerat hade jag aldrig varit hemma en hel vecka. Hörde att det var 16 sjuka kollegor en av dagarna och då undrar man ju hur de ens löste verksamheten.


Idag väntar skogspromenad. Välbehövligt med stillheten naturen skänker och att få energi av promenaden. Den här veckan har som sagt inte varit så aktivt. Igår var första gången jag var ute på en längre promenad sedan förra helgen.

15 kommentarer:

 1. Tack för smakbit. Vintage är något som jag gillar :-)
  Ja, jag undrar hur det blir på jobbet i höst, med alla olika förkylningar...

  SvaraRadera
 2. Krya på dig! Tack för smakbiten :)

  SvaraRadera
 3. Titlen gör att jag blir nyfiken. Jag gillade ju de där tanterna, grön, brun och gredelin. Kanske till och med farbror blå 🙂

  SvaraRadera
 4. Tack för smakebiten den vill jag läsa.

  SvaraRadera
 5. Vad har de för sig på morgonkulan egentligen? Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbiten! Ny bok för mig.

  SvaraRadera
 7. verkar lite kul, tack för tips, trevlig söndag.

  SvaraRadera
 8. kände inte alls till den här boken, men namnet Stålnacke verkar av någon anledning bekant. tack för smakebiten! det brukar ju alltid utbryta förkylningar när skolorna börjat och nu när en ska vara extra försiktig blir det klart fler än vanligt. krya på dig!

  SvaraRadera
 9. Jag har funderat mycket på hur det ska bli när höstens riktiga influensasäsong börjar.
  Hoppas du är kry o på G igen! Tack för smakbit

  SvaraRadera
 10. Fin lila färg på omslaget. Okänd bok för mig. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 11. Tack för smakbiten! Ska kolla upp den.
  Vi har haft en massa sjukfrånvaro förra veckan med förkylda kollegor.

  SvaraRadera
 12. Okänd bok för mig. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 13. Den där boken funderar jag verkligen på att läsa. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 14. Tack för smakbiten!
  Jo men så är det. Förra veckan hade vi tolv elever hemma. Utan Covid-19 hade vi bara haft en hemma för hon hade feber. Övriga var bara småförkylda.

  SvaraRadera
 15. Håller tummarna för att dum-förkylningen är borta nu!

  Ha en fin måndag

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.