onsdag 2 september 2020

Min historia av Michelle Obama


Jag har länge tänkt att läsa den här boken men inte kommit mig för, förrän jag satt med några kollegor och pratade om just Min historia. Jag tror att jag främst drog mig för att plocka upp en sådan tegelsten, men när jag väl hade börjat läsa gick det inte att sluta. Dess omfång känns gediget och välarbetat, inte alls för långt. Tvärt om är det en oerhört intressant och lärorik skildring. Ångrar jag något i det här sammanhanget är det att jag inte läste boken tidigare.

Michelle Obama är en av vår tids mest ikoniska och beundrade kvinnor. Som den första afroamerikanska presidentfrun skapade hon det mest öppna och inkluderande presidentskapet i USA:s historia. Hon är en passionerad och kraftfull förespråkare för kvinnor och flickors rättigheter världen över och har förändrat hur föräldrar och barn ser på hälsa och vikten av ett aktivt liv. Samtidigt har hon uppfostrat två döttrar och stått sida vid sida med sin man i hans uppdrag att leda USA genom några av landets mest påfrestande perioder.

I sina självutlämnande och fängslande memoarer bjuder Michelle Obama in läsare till sin värld och berättar om de erfarenheter som har format henne som person. Från barndomen i Chicagos South Side genom åren som företagsledaren som kämpade med livspusslet, till tiden på världens kändaste adress. På ett ärligt och insiktsfullt beskriver hon sina med- och motgångar - i det privata och offentliga - och berättar om sitt liv såsom hon har levt det, med sina egna ord och på sina egna villkor. det är en ovanligt personlig skildring av en kvinna som ständigt trotsat samhället förväntningar, och vars historia inspirerar oss att göra detsamma.


Michelle Obama Min historia

via Storytel

ISBN: 

Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Låter verkligen som en intressant bok att läsa!

    Ha en härlig lill-lördag :-)

    SvaraRadera
  2. Den här ska jag läsa någon gång!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.