torsdag 3 september 2020

Lärarinnan av Danny WattinJag valde den här boken främst på grund av sin titel eftersom jag tänkte att det kunde vara roligt och givande att läsa en feelgood där huvudpersonen har samma yrke som jag. Det är en charmig och humoristisk skildring av det, många gånger komplicerade läraryrket. En berättelse som många gånger får mig att dra på smilbanden.

Elin Mild återvänder hem efter några år som lärare utomlands och tvingas i brist på jobb och bostad att flytta in hos sina föräldrar. Det blir en förnedrande upplevelse. Och när hennes storebror under en hemsk familjemiddag hävdar att hon inte ens skulle klara sex månader som lärare i den svenska skolan får hon nog. Elin slår vad med honom om att hon inte bara kommer att klara det, utan dessutom överträffa alla hans förväntningar.

Men skolan visar sig vara mycket värre än Elin ens kunnat drömma om. Och vad som börjar som en kamp om ett klassrum förvandlas snart till ett regelrätt krig mot kränkta föräldrar, fega rektorer, maktfullkomliga politiker och lärarinnans egen familj. För alla påverkas de på ett eller annat sätt av Elin Mild och hennes egensinniga försök att styra upp en skola i fritt fall.

Igenkännande och smått skruvad.


Danny Wattin Lärarinnan

via Storytel

ISBN: 9789164206770

Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Jag tänkte genast att det där måste ju vara den perfekta boken för dig :-)

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.