fredag 18 september 2020

I hjärtats bibliotek av Phaedra PatrickHuvudpersonen i den här berättelsen är på alla sätt självuppoffrande, så till den grad att jag funderar på om hon ens är verklig. Ja, alltså, jag fattar att Martha är en karaktär i en bok, men för det betyder det inte att jag inte vill att de ska kännas äkta och verkliga. Som riktiga vänner, eller för den delen ovänner. Men Martha blir för mycket. Nog för att det är vanligt förekommande, jag gör det själv hela tiden, men hur kan hon åsidosätta sig själv så här till den milda grad? Själv får jag ju nog till slut och inser att jag måste vara sann mot mig själv, älska mig själv och följa mitt hjärta eftersom ingen annan gör det åt mig och ingen heller tänker tacka mig den dag jag har levt färdigt mitt liv, om jag inte först ser om mig själv.

Martha Storm ångrar att hon aldrig skaffade familj. Hon är drygt 40 och saknar kraft att ta tag i sitt liv. Hon älskar att läsa och skriva, men vikariatet på biblioteket är osäkert. En dag får hon en mystisk bok med posten. Den innehåller en hälsning från hennes mormor. Men mormor Zelda har varit död sedan länge ... Martha bestämmer sig för att ta reda på sanningen och när hon börjar nysta i det förflutna upptäcker hon familjehemligheter som kommer att förändra hennes liv.

Det är en varm berättelse om kärleken till böcker, motgångar i livet och om att hitta sig själv.


Phaedra Patrick I hjärtats bibliotek

via Storytel

ISBN: 9789137154244 

Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Kloka ord av dig där!

    Ha en finfin fredag :-)

    SvaraRadera
  2. Den boken läser jag just nu och jag reagerade på samma vis. Redan efter några sidor kände jag "men kvinna sätt ner foten!".

    Kram och god lördag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.