måndag 21 september 2020

Führenrs barnmorska av Mandy Robotham


Jag har länge tänk läsa den här boken men dragit mig för det och liksom väntat in rätt sinnesstämning då jag anade att det bitvis skulle vara en tung och känslosam läsning. Det stämde väl! Det händer inte ofta och nu är det länge sedan en bok berörde mig till tårar. Men den här gjorde det, flera gånger. Oerhörd stark och trovärdig läsning, om än fiktivt berättad om andra världskriget och Das Reich.

Under andra världskriget mördades hundratusentals spädbarn. Vad skulle hända om mannen som dömde dem till döden själv blev far?

Barnmorskan Anke Hoff arresteras och sätts i koncentrationsläger för att ha förlöst en kvinna i Berlins getto. I lägret blir hon de judiska mödrarnas sista hopp. Med outtömlig tro på mänskligheten gör hon vad hon kan för att de ska kunna minnas sina nyfödda barn efter att de avrättats av fångvaktarna.

Ryktet om hennes skicklighet sprider sig och när Führern väntar en arvinge hämtas hon av Gestapo för att ansvara för Eva Braun som hålls gömd i bergen. Nedkomsten tvingar Anke till handlingar hon aldrig trott sig kapabel till, men värst av allt är ändå att hennes hjärta börjar slå för SS-officeren som är satt att övervaka henne.

Oerhört stark och gripande, men skriven med en sådan innerlighet och värme som gör att de starka känslorna berättelsen väcker ändå blir uthärdliga.


Mandy Robotham Führens barnmorska

via Storytel

ISBN: 9789189007796

Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Hejsan! en bok som jag känner att jag vill läsa. Tack för tipset!
    Hoppas allt är bra med dig ;-)
    Kram!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.