tisdag 29 september 2020

En fallen man av Håkan Lindgren


Jag har tidigare läst Moscow baby av Håkan Lindgren, en bok som jag tyckte mycket om och faktiskt fortfarande tänker på ibland. När jag såg att han kommit ut med en ny bok blev jag därför förstås nyfiken, om än ej lika tagen vid läsningen av En fallen man. Jag måste erkänna att jag skummade igenom några sidor när jag tyckte att handlingen inte var så driven. Samtidigt är det en spännande bok. Vad har egentligen hänt med Oscar? Mystiken tätnar och relationerna är intressanta även om jag inte riktigt lär känna någon av karaktärerna på djupet.


Oscar överlever fallet från sjätte våningen på hotellet där han jobbar. Men han hamnar i koma - åtminstone är det vad alla tror. Han kan varken röra sig eller tala men hör allt som pågår, varje samtal från sjukhusbesökarna och vartenda avslöjande om hemligheter och relationer. 

Snart börjar en tanke ta form. Var fallet kanske inte alls en olycka? Visst har han inte varit Guds bästa barn, men varför skulle någon vilja döda honom? Oscar inser att hans människokännedom inte är så god som han trott, samtidigt ställs han inför en ännu värre insikt - tänk om han aldrig vaknar?Håkan Lindgren
En fallen man
Hoi förlag
ISBN: 9789176972373
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. En hemsk tanke att hamna i en sån situation...

    Ha en fin tisdag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.