tisdag 15 september 2020

Det borde finnas regler av Lina Arvidsson


Å vad jag tycker om att läsa (och skriva) ungdomsböcker eller böcker för unga vuxna (hårfin gräs). Jag kan egentligen inte förstå varför det är så länge sedan jag läste en sådan bok, för som jag ryks med in i handlingen som på många sätt är så närvarande, jämfört med många böcker för vuxna som jag ofta kan tycka känns lite avståndstagande till de där starka känslorna som alla upplever, men som ibland trycks bort rätt hårt. I ungdomslitteraturen är allt så brutalt äkta och det gillar jag skarpt.

Jag heter Mia. Eller egentligen Maria, men jag hatar det namnet okej? Don't call me that. Jag står inte för det. Det är inte som att jag fick vara med och bestämma.

Jag är för att man själv ska bestämma om saker och ting här i världen. Fatta hur allt hade blivit så mycket bättre liksom. Skolan, livet, allt.

Jag är fjorton år. Man kan tänka sig att det skulle betraktas som vuxet. Fast det betyder mest ingenting. Jag är i förberedelse, kan man säga.

Mia bor in the middle of nowhere och det enda som händer där är att hennes bästis Mirjam har en hangup på en som heter Per, som är minst lika gammal som hennes pappa. Fast egentligen är allt bara tråkigt och vanligt, inte alls Los Angeles. Tills Vlad dyker upp, med hatt och hängslen och ett band och egen lägenhet. Men hur ska man våga, när det inte verkar finnas några regler?

Lina Arvidsson Det borde finnas regler

via Storytel

ISBN: 9789186634759

Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Känner igen det där med att inte gilla mitt namn, fast i 14-årsåldern hade jag börjat vänja mig :-)

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.