fredag 25 september 2020

Den lilla bokhandeln i Paris av Nina George


En hjärtevärmande berättelse med vackert språk och fantastiskt uppläst av Gunilla Leining. Ändå är det något med berättelsen som gör att den inte på riktigt griper tag i mig och flera gånger kommer jag på mig själv att ha tankarna på annat håll. Det är något som känns platt och lamt i handlingen och jag väntar på den där avgörande vändningen i berättelsen.

En småcharmig feelgoodroman för alla som tror att ordets kraft kan läka ett brustet hjärta.

Monsieur Perdu kan ordinera den perfekta boken för ett brustet hjärta. Men kan han kurera sitt eget?

Monsieur Perdu kallar sig för litterär apotekare. Från sin flytande bokhandel belägen på en pråm på floden Seine ordinerar han romaner för alla livets motgångar, och reparerar på detta sätt både brustna själar och hjärtan. Den enda han inte verkar kunna kurera genom litteraturen är sig själv; han lider fortfarande efter att hans stora kärlek försvann. Bakom sig lämnade hon endast ett brev, som han aldrig öppnade.

Efter att Perdu slutligen förmått sig att läsa brevet lättar han ankar och ger sig av på en resa till södra Frankrike i hopp om att komma över sin förlust och få ett avslut på historien. Med sig har han en storsäljande författare med skrivkram samt en kärlekskrank italiensk kock, och längs Frankrikes floder reser Perdu, delar ut sin visdom och sina böcker, och visar hur den litterära världen kan ta den mänskliga själen på en resa för att hela sig själv.

Baksidestexten låter mycket lovande, men på något vänster tappar George bort sig bland orden och känslorna. Kan tänkas vill hon lite för mycket?


Nina George Den lilla bokhandeln i Paris

via Storytel

ISBN: 9789170284922

Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Böcker som får tankarna att flyga iväg åt annat håll så man tappar koncentrationen och handlingen, dom brukar jag ge upp på...

    Ha en fin fredag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.