onsdag 9 september 2020

Den förlorade årgången av Ann MahÅ vilken varm och fin bok. Jag blir sugen på att provsmaka en massa viner och äta ost.  I övrigt intressant läsning som väver samman nutid med andra världskriget. En tidsepok som intresserar mig mycket. En djup, varm och intressant feelgoodläsning.

Amerikanska Kate satsar på att bli en av världens bästa vinkännare. Men för att bli det måste hon klara eldprovet Masters of Wine och hon har redan misslyckats två gånger. För att öva, och hämta inspiration, beger hon sig till familjens vingård i Bourgogne. Det är september, och skördetider i det böljande, mytomspunna vindistriktet.

Hon får ett tillfälligt rum hos sin kusin Nico och hans förtjusande fru, och för att betala av sitt boende bestämmer hon sig för att städa ur den enorma källaren som tillhör ägarna. Väl där nere hittar hon broschyrer från andra världskrigets motståndsrörelse, samt mängder av gömda vinner värda oerhört mycket pengar. Alla årgångar finns där. Alla utom en ...

Kate bestämmer sig för att börja gräva i sin familjs historia, och upptäcker snart att det förflutna innehåller mörka hemligheter ...

En spännande berättelse som jag varmt rekommenderar.Ann Mah Den förlorade årgången

Printz Publishing

ISBN: 9789177713005

Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

 1. Nån direkt vinkännare kan jag inte påstå att jag är. En gång hade vi bunkrat inför en kanalbåtstur, våra vänner skulle komma senare. När vi gick mot båten gick en kasse sönder och ett par vinflaskor rullade iväg (utan att gå sönder, tack och lov). När jag såg dom där i solen så utbrast jag:
  - Åh! Vi har köpt vitt vin, jag trodde det var rött!
  Haha! Så jag ser inte ens skillnad på rött och vitt vin ;-) (Till mitt försvar måste jag säga att flaskorna var mörkgröna, men ändå... )

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset! Ska genast se om vårt bibliotek har den.

  Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.