måndag 7 september 2020

Att äta créme brûlée av Stina JonssonEn sockersöt men alldeles för gullig bok för att jag ska lockas av den, trots feelgood-genren. Den går under religiös skönlitteratur, la jag märke till när jag hade läst en bit och de inslagen gör att läsningen hakar upp sig, så långt från min verklighetsvärld som det går. Som att det skulle kunna vara ett liv jag känner igen och plötsligt ... nja. Men säkert tilltalar den andra även om den inte lämnar några bestående minnen eller känslor kvar hos mig.


Betsy är less på jobbet som hon aldrig riktigt valt, och även om tjejgänget fortfarande bryr sig känner Betsy ibland att hon kommer efter hunden på deras prioriteringslistor. Till kyrkan vill hon helst inte gå längre, och drömmen om att resa och lära sig språk har sedan länge bakats in i en smulpaj på Mackmakeriet.

En dag krockar Betsy med en amerikan och chokladasken hon håller i handen virvlar upp i luften. Adam hjälper till i chokladjakten innan Betsy ursäktar sig och hastar iväg. Betsy kan inte sluta tänka på den charmiga mannen. Hans dialekt är så outstanding? När mormor frågar hur det är med familjen råkar Betsy svara att jo, med Adam är det bara bra. För fösta gången på många år fastnar något som mormor hört. Betsy hoppas att mormor ska glömma Adam, men det gör hon inte. Och inte Besty heller.


Stina Jonsson Att äta créme brûlée

via Storytel

ISBN: 9788726258042

Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.