lördag 5 september 2020

Att adoptera en gubbe av Paula BarteEn bok fylld av små kåserier. Den går att plocka upp lite nu och då för att läsa ett kapitel här och ett kapitel där. Alla charmiga på sitt säregna sätt.

Kan någon trycka på stopp-knappen? Få hjärnan att slappna av, ta en break, ta en Kitkat. Att vara högkänslig i en värld full av intryck är tufft, minst sagt. Att vara högkänslig, konflikträdd, neurotisk och dålig på att fånga dagen, i en värld full av intryck kan ibland te sig nästintill omöjligt. 

Ja, det är ju bara att inse att jag stundtals kan känna igen mig i de här baksidesraderna. 

Kanske om jag bara köper några kylskåpsmagneter med inspirerande livsråd eller tittar på lite fler solnedgångar. Eller om jag slutar grubbla och vara så förbaskat cynisk hela tiden. Kanske om jag kunde sluta envisas med att vara mig själv hela tiden. Trots allt kan en ju inte adoptera varenda gubbe en ser, hur gärna en vill.

Och här hakar jag upp mig lite, för jag klarar inte av att man skriver en istället för just man. Det krockar i min hjärna, språket hakar upp sig och blir fel. Hela jag slår bakut. Men på det hela taget är det en charmig bok.


Paula Barte Att adoptera en gubbe - i huvudet på en högkänslig prick

Kikkuli förlag

ISBN: 9789188933201

Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Jag föredrar också "man" men blir inte jätteupprörd över "en" :-)

    Ha en fin stor-lördag!

    SvaraRadera
  2. Hahaha, boken låter rätt charmig.
    Kram Carin

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.