onsdag 26 augusti 2020

Strandläsning av Emily Henry


Strandläsning har florerat en hel del i mina sociala medier och såklart, när jag exponeras tillräckligt många gånger för en bok väcks nyfikenheten så väl som förväntningarna. Det är en mysig läsning för stunden och passande för sin titel är det en alldeles utmärkt strandläsning. Men tyvärr lämnar den inga bestående känslor eller tankar kvar hos mig efteråt.

En romanceförfattare som inte längre tror på kärleken och en litterär författare som tappat inspirationen antar en utmaning som kan komma att förändra allt de tidigare trott om lyckliga slut.

Augustus Everett är en hyllad romanförfattare. January Andrews skriver bästsäljande romanceböcker. De är varandras raka motsatser. 

Faktum är att det enda de har gemensamt är att de bor grannar, i varsitt strandhus, och har drabbats av skrivkramp. Det vill säga tills de en kväll antar en utmaning: Augustus ska tillbringa sommaren med att skriva något romantiskt och January ska skriva nästa stora amerikanska roman. Hon ska lära honom allt hon kan om romantiska komedier och han ska låta henne intervjua överlevare från en sekt. Inga problem. Båda kommer att skriva klart sina böcker och ingen kommer att bli förälskad. Inte alls.

Tyvärr faller Strandläsning rätt platt samtidigt som det alltid är roligt att läsa om böcker och här är dessutom huvudpersonerna författare till yrket. Den tråkiga kontentan är dock att jag inte kommer någon av karaktärerna riktigt nära. Jag känner egentligen ingenting när jag läser vilket är ett stort minus. Det här är feelgood med romanceinslag och jag borde känna något! Trots allt är det min favoritgenre ... men nej.


Emily Henry Strandläsning

via Storytel

ISBN: 9789187879791

Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Då tror jag den får vara för min del.

    Ha en fin liten lördag! :-)

    SvaraRadera
  2. Åh jag är tvärtom! Jag läser sällan genren men den här boken tyckte jag jättemycket om och har både skrattat och fällt några tårar :)

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.