söndag 23 augusti 2020

Söndagens smakbit, v. 34 Damerna som packade bilen och lämnade allt

Nerifrån hör jag Adies lirkande röst. Det blir tyst en stund och jag hör en mjuk viskning, så jag antar att hon gråter. Sedan börjar han om med sirapen och lismande stämma. Jag försöker ignorera dem och andas djupt, men i stället tar jag upp en pappersservett och strimlar den i hundra bitar med fingrarna.

Hans telefon ligger på andra sidan bordet. Jag kastar en blick mot trappan innan jag tar telefonen och trycker igång den. Jag vet att jag inte borde göra det, men jag kan inte låta bli att undra hur många andra kvinnor han har kontakt med och telefonen kan ge svar.

Jag kollar hans senaste telefonsamtal. Det syns inga nummer, men han har pratat med en anonym person tre gånger i dag och fem gånger i går. Jag scrollar tillbaka till tidigare samtal. Han har försökte ringa Bonnie mer än tio gånger. Sedan ser jag att han har ett oläst sms. Jag trycker på knappen och flämtar.

s. 60 ur Damerna som packade bilen och lämnade allt.

Fler smakbitar här.


Oj oj oj, nu är första veckan med eleverna gjord. Så roligt! Eleverna är fantastiska och det här läsåret tänker vi i arbetslaget arbeta aktivt med att få de båda fyrorna att bilda en helhet. Redan nu ser vi hur de lätt sammansvetsas i (nya) sociala relationer vilket känns så bra. Trist bara att det samtidigt har varit en jobbig, inte bara utmanande, vecka. Vi kan alla enas om att det har varit oerhört varma dagar. Addera då tredje våning i ett stenhus där ventilationen inte fungerar, det inte går att öppna fönster i ett av klassrummen, vi inte har någon ström eller något wifi under nästan två dagar på grund av ett åskoväder som slog ut allt. Ja, och en sjuk kollega på det så att jag ett tag fick ha hand om båda klasserna tillsammans med en resursperson, som visserligen är guld värd och så, så himla duktig. En verklig klippa! Men ändå. Ibland får man helt enkelt bara bekänna färg och på riktigt känna att man lever. Härligt, på ett sätt.

15 kommentarer:

 1. Omslaget påminner om boken med damen som köpte en buss och drog... Tycker det är lite tråkigt att de svenska titlarna blir så... skröneaktiga. Om det nu finns ett sådant ord 🙂

  SvaraRadera
 2. Tack för smakbiten! Den ska jag läsa :D

  Kram

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbiten den har jag inte läst.

  SvaraRadera
 4. jo, sommaren börjar när skolorna börjar... tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 5. Låter som en svettig vecka du haft! Och smakbiten, ja man undrar ju vad som står då.

  SvaraRadera
 6. Det var en nyfiken en. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. Det låter härligt att det är råder en positiv anda i skolan. Och boken du läser är en riktigt invecklad feel-good-berättelse. Tack för smakbit, och ha en skön söndag

  SvaraRadera
 8. det verkar vara en intressant bok. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 9. Det har blivit lite svalare här nu efter outhärdlig hetta. Ser fram mot hösten men inte för kallt för fort. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 10. Den finns i min läsahög så den kommer jag att läsa så småningom. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 11. Tack för smakbiten! Såg att en av dina böcker (Mirakelhemligheter) drog till sig kameralinsen när man tog upp hur biblioteken varit stängda på vissa håll i Uppsala på svt:s lokalnyheter. Har felriktad antenn, så mottagaren tar in Uppsala istället för Stockholm, men det var ju kul att se din bok sådär uppställd på visningsstöd i ett bibliotek. Ville bara nämna. :D

  SvaraRadera
 12. Tack för smakbiten! Tycker inte riktigt om sådana titlar men kan tycka om innehållet.
  tråkigt att skollstraten blev lite väl tuff men kul att eleverna verkar fungera ihop och att du har en bra resursperson.

  SvaraRadera
 13. Tack för den smakbiten.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 14. Skönt att det känns bra efter första arbetsveckan trots vissa motgångar med yttre omständigheter. Hoppas den här veckan startar bra också :-)

  SvaraRadera
 15. Enig med Lottens bokblogg: lurer fælt på hva som sto i den sms-en. Håper hun drar fra ham. Takk for smakebiten!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.