söndag 16 augusti 2020

Söndagens smakbit, v. 33 Ett oväntat arv"Det gammal växthuset?" Madeleine var tvungen att tänka efter tills hon insåg att Iris måste mena ruinen längst ner i trädgården. Träet var murket och fönsterrutorna utslagna. Stenar hade trillat ur grundmuren och det var förmodligen livsfarligt att ens gå i närheten. Nej, konstaterade hon snabbt vid insikten. Renoveringen av ett gammalt, fallfärdigt växthus skulle stå absolut sist på hennes att-göra-lista. Äsch, vem försökte hon lura? Det skulle inte ens finnas med på hennes att-göra-lista. För hennes del kunde det gott rasa ihop och växa igen så att hon inte behövde se det och kunde låtsas att hon hade ett bekymmer mindre.

s. 108 ur Ett oväntat arv av Sofia Ymén

Fler smakbitar här

Si så där. Nu har jag varit igång och jobbat i en vecka. En väldigt intensiv, rolig och kreativt utmanande vecka. Det är roligt att vara igång igen samtidigt som det känns som om sommarlovet är väldigt avlägset helt plötsligt. Som om jag var på jobbet, gick hem och kom tillbaka efter en långhelg typ ... Ändå är jag utvilad och fylld av entusiasm inför ett nytt läsår.

I går satt jag hela förmiddagen och satte mig in i, för mig nytt läromedel i svenskan och fixade med powerpoint till det och hela veckan har präglats av övertid och jobb på lunchrasten. Inte för att det nödvändigtvis har behövts!, men för att minska min stress. Jag älskar att ha koll på läget, vara förberedd och strukturerad. Då har jag vägt fördelarna mot nackdelarna och nu kan jag äntligen pusta ut.

4 kommentarer:

 1. Den här boken är jag väldigt nyfiken på. Den utspelar sig tydligen i närheten av där jag växte upp 🙂

  SvaraRadera
 2. Även om det har varit en massa övertid är det bra att ha allt strukturerat och klart.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Okänd författare och bok för mig. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 4. Låter som din första vecka har avlöpt väl trots att den kanske blev i intensivaste laget :-)
  Hoppas denna vecka startar bra den med!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.