söndag 9 augusti 2020

Söndagens smakbit, v. 32 Klyftan


Så kom den då, sommarlovets sista skälvande dag. Redo eller inte redo att börja ett nytt läsår imorgon, ja det är frågan. Just nu hade det förstås känts skönt med i alla fall några ytterligare lediga veckor med tid att knyta ihop säcken med mina manus. Korrekturskriver två, redigerar ett flertal och skriver på ett helt nytt ... och tiden fanns inte. Fokus i höst blir korrekturen i första hand. Där finns deadline. Tre nya böcker kommer att ges ut inom en framtid som går att ta på.

Samtidigt kommer jag då och då på mig själv att tänka på jobbet, se fram emot att planera och genomföra lektioner, snacka med kollegor, leva vardag ... ledighet är ett ljuvlig tillstånd, men variation är trevligt. Och jag tycker om rutiner. Ändå kommer jag att sakna det där bekymmerslösa ta-dagen-som-den-kommer. Vakna när jag vill, gå och lägga mig mitt i natten, äta när jag är hungrig ... bara följa den där egna rytmen. Det!

Så smakbiten:

Hon fick dåligt samvete för att hon skrek åt honom, för uppriktigt sagt hur skulle han kunna veta något? Men hon kunde inte rå för det. Det var veckor sedan hon senast hade talat med honom och då hade det handlat om skilsmässan, om någon lömsk grej som han och hans advokater försökte få igenom. Så fort hon försökte ställa honom mot väggen var det klart alltid advokaternas fel, aldrig hans. Hon berättade om FBI-agenterna och allt de hade sagt. Han var dödstyst medan hon pratade, då och då sköt han in en fråga och bad henne förklara något som han inte hade förstått.

"Jag flyger dit i morgon bitti", sa han när hon var klar.

"Vart då? Till Denver?"

"Till Missoula. Vi måste hitta henne. Någon där måste ju veta var hon finns. Hur är det? Klarar du dig?"

s. 235 ur Klyftan av Nocholas Evans. Det är en lite äldre bok som  tyvärr är slutsåld på Adlibris och Bokus. Jag bytte till mig den i ett bokskåp. Boken finns dock att köpa begagnad på Bokbörsen.

12 kommentarer:

 1. Nicholas Evans har jag inte läst något av, men jag känner igen namnet. Det är väl han som har skrivit Mannen som kunde tala med hästar? Som jag ju inte har läst, bara sett som film 🙂

  SvaraRadera
 2. Tack för smakebiten, bra att man kan byta sig till äldre böcker.

  SvaraRadera
 3. Snyggt omslag, känner till författaren, boken är ny för mig. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 4. Intressant smakbit. Tack för den.

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten! Den boken kände jag inte till.

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbiten!
  Har läst flera böcker av författaren men inte den.
  I min kommun börjar läsåret för oss lärare på torsdag. Hoppas du får en bra jobbstart!

  SvaraRadera
 7. Visst finns det fördelar med vardagens rutiner men i skrivande stund så har jag svårt att fokusera på dem. Tänker mest på Covid-19 och eventuell smittorisk. Så spännande med tre nya böcker som snart kommer att ges ut. Du har verkligen flyt på skrivandet minst sagt!

  Kram

  SvaraRadera
 8. Hej, den har jag läst på engelska, the Divide, tyckte om den liksom andra han skrivit. Tack för smak, lycka till med terminsstarten

  SvaraRadera
 9. Jag har inte läst något av Nicholas Evans, men namnet är i alla fall bekant.

  SvaraRadera
 10. hur hinner du med alla dina böcker i olika stadier? och jobbet? och allt annat. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 11. Hoppas du får en fin start på det nya läsåret nu då!

  Ha en braig dag :-)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.