söndag 2 augusti 2020

Söndagens smakbit, v. 31 Skuggjägaren


Veckorna går ... och idag är det visst söndag igen. I och med det, en ny smakbit, men det betyder också att jag nu tickar in på min sista sommarlovsvecka. Jag känner mig såklart inte redo, samtidigt kan jag komma på mig själv att ibland längta lite, lite till jobbet, vilket är ett sundhetstecken ... men jag skulle vilja dra ner lite på takten. Någonstans i bakhuvudet vilar en fundering på att ett tag, ett läsår eller så, ta föräldraledigt en dag i veckan. Alltså jobba 80% och ha en dag då jag kan koncentrera mig "helt och fullt" på mina studier. Jag ska nämligen vidareutbilda mig i höst/vår och öka på min lärarbehörighet. Distansstudier vid Mittuniversitetet väntar. Och sen är det ju det där med att få tiden att skriva böcker också och läsa och ... 


Han ger henne en slängkyss och försvinner ut i senskommarkvällen. Hon hör porten slå igen nere i trapphuset och någon minut senare startar bilen.
Och sedan finns bara tystnaden.
Hon ger sin son den där Alvedonen. Sedan städar hon efter sin pappalediga man. Hon ställer in osten i kylen, torkar bort fläckarna från den rostfria köksbänken och kör en tvätt med svettiga träningskläder och kalsonger. När hon är färdig öppnar hon balkongdörren för att släppa in lite luft, lägger sig i sängen och funderar på vad hon har gjort som har dragit på sig Bodils vrede.
Jag måste skärpa mig, tänker hon. Jag kan inte stressa upp mig så fort Otto får lite snuva och jag får framför allt inte låta mitt privatliv gå ut över jobbet. Ja, Jag måste jobba hårdare och agera mer professionellt.
s. 312 ur Skuggjägaren av Camilla Grebe.

12 kommentarer:

 1. Den måste jag läsa, men är en del ifrån.

  SvaraRadera
 2. Camilla Grebe har jag ännu inte läst något alls av, men jag vill gärna göra det. Jag tycker att 80% ska bli det nya 100%, det är precis lagom att jobba så.

  SvaraRadera
 3. Så kul att du ska läsa på Mittuniversitetet! Där jobbar jag :-)
  Kan rekommendera att jobba 80 % - det gjorde jag under många år,och det var räddningen tror jag för att komma i fas med allt och bli piggare.

  SvaraRadera
 4. Det lät som en gruvlig historia. Och du tjejen, du behöver nog flera timmar på dygnet Tack för smakbit, ha det gott

  SvaraRadera
 5. Den här ska jag läsa eller lyssna på framöver. Lyssnade nyligen på tredje delen, väldigt bra. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbit! Grebe har jag inte läst något av.

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten! Det låter klokt att vara föräldraledig en dag per vecka om du ska plugga också. Vår dotter jobbade heltid och läste samtidigt arbetsrätt och det var inte att leka med.

  Kram

  SvaraRadera
 8. "Sedan städar hon efter sin pappalediga man." :)))

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten! Har fortfarande inte läst något av Grebe men vill.

  SvaraRadera
 10. Låter väldigt vettigt att gå ned till 80% i arbetstid när du har möjlighet till det - go for it! :-)

  Ha en fin start på veckan!

  SvaraRadera
 11. det vore nog klokt att gå ner lite i arbetstid så du inte bränner ut dig. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 12. Jag är också inne på min sista sommarlovs/semestervecka och vill väl helst vara ledig jämt men efter en så lång ledighet är man ändå lite pepp på jobbet igen. Plus att det brukar vara kul att träffa kollegor och elever igen. I alla fall ett tag. :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.