måndag 17 augusti 2020

Klyftan av Nicholas EvansEvans skriver som vanligt gediget och medryckande. Det är spännande rakt igenom och särskilt skickligt är alla tillbakablickar som ger en djupare förståelse för karaktärernas livsval liksom de ökar känslan av att känna dem väl.

Det är en glittrande vacker morgon i Montanas snöklädda bergstrakter. Två skidåkare är på väg nedför en isig brant då de plötsligt tappar kontrollen och störtar rakt ner i en bergsklyfta. På dess botten gör de en fasansfull upptäckt: en ung kvinna, helt inkapslad av isen i den frusna bäcken. Polisen arbetar hela natten med strålkastarbelysning och motorsågar för att frigöra kroppen. Att identifiera kvinnan går däremot förbluffande snabbt. Abigail Cooper visar sig vara efterlyst för mord och terroristdåd över hela USA. Men hur dog Abigail Cooper? Och varför hade en så begåvad, omtyckt och priviligerad ung kvinna valt den livsbanan? När polisen börjar nysta i fallet uppdagas ett gripande familjedrama. En berättelse om kärlek och sorg, om krossade drömmar och svekfullhetens yttersta konsekvenser tar sin början. Från New-York-förortens välordnade villakvarter till Montanas storslagna vildmark. 

Boken har några år på nacken och finns inte längre på exempelvis Bokus eller Adlibris men finns att få tag på begagnad på Bokbörsen. Mitt exemplar knep jag i ett bokbytarskåp.


Nicholas Evans

Klyftan

Forum förlag

ISBN: 9789137128979

2 kommentarer:

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.