tisdag 11 augusti 2020

Evvie Drake börjar om av Linda Holmes


Evvie Drake är en nybliven änka i en sömnig kuststad i Maine. Nu bor hon ensam kvar i sitt smärtsamt tomma, stora hus. Det har gått ett år sedan hennes make Tim dog i en bilolycka och Evvie lämnar knappt huset. Alla i staden tror att det är sorgen som får henne att stanna hemma och Evvie avslöjar inte sanningen, inte ens för sin bästa vän Andy.

Samtidigt i New York kämpar Dean Tenney, tidigare professionell basebollspelare och Andys barndomsvän, med varje idrottares värsta mardröm: han kan inte längre leverera på planen och han vet inte varför. Hans kastarm strejkar helt enkelt och beter sig lite hur som helst på planen. Han som förr var så pricksäker. Så när en mediestorm blåser upp och Andy erbjuder Dean att komma till Maine, verkar det som den perfekta tillflyktsorten.

När Dean flyttar in i en lägenhet i Evvies hus ingår de en pakt: Dean frågar inte om Evvies man och Evvie frågar inte om Deans bekymmer. Regler har dock den lustiga benägenheten att brytas, och det som började som en oväntad vänskap övergår snart i något mer. Men för att gå vidare måste de båda göra upp med sitt förflutna och avslöja hemligheterna de burit på så länge.

Det är en fin feelgood som är uppbyggd helt enligt regelboken. Berättelsen är varm och romantisk om förlust, sorg och nya chanser i livet. Det är en vacker men också lite sorgsen berättelse om hemligheter och att försaka sig själv för att behaga någon annan men hoppfull när insikterna fördjupas och en förändring kan ske.


Linda Holmes

Eevie Drake börjar om

via Storytel

ISBN: 9789187879784 Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

  1. Låter som en mysig bok :-)

    Ha en toppenfin dag!

    SvaraRadera
  2. Den här har jag var lite nyfiken på. Vi får väl se om det blir att jag läser den.

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.