lördag 1 augusti 2020

Brott av Karin Fossum


Oj, vilken annorlunda bok. Svår att komma in i eller riktigt finna läsglädjen över, men samtidigt intressant och lite rolig ... och som sagt, väldigt udda. Här får man som läsare på riktigt krypa in i en författares kreativitet. Men känner jag igen mig? Nej, inte riktigt. Det blir mest lite konstnärligt flummigt. På gott och ont såklart, men det var ingen bok för mig.

Alvar Eide är en tillbakadragen och försiktig man. Han sköter sitt arbete i det konstgalleri där han är anställd utan anmärkningar och utan att förarga någon. Men han är mycket ensam och saknar närmare relationer i sitt liv. En kall vinterdag kommer en ung kvinnlig narkoman in på galleriet för att värma sig. Alvar tar hand om henne och ger henne varmt kaffe och något att äta. Efter detta blir ingenting sig likt. Alvar blir ett offer för krafter som han tidigare inte visste om. Han ställs inför den svåra frågan: Vad händer när man vill göra det som är rätt men inte kan? En underbar, lite vemodig roman om en alldeles vanlig människa, som i berättarens hand blir ett gripande människoöde.

När en författare pratar med och levandegör sina gestalter och här blir en del av romanen. Jag har aldrig läst något liknande.


Karin Fossum
Brott
ISBN: 9789173484169
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Den låter bra tycker jag.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Lät lite konstigt det där...

    Ha en underbar söndag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.