måndag 24 augusti 2020

Bara för en stund av Theréze Ingmarson

Ingmarson skriver inte bara så att jag kan leva mig in i miljön och samtalen karaktärerna emellan, hon skriver även så att jag kan lukta och känna smaker, höra ljud och röster och det är en konst i sig. Det är så okonstlat och fullt av närvaro. Det är så lätt att sjunka in i handlingen. Men även om det känns okonstlat vet jag att det krävs stor skicklighet att låta allt det där får plats bland orden. Briljant.

Alex har lämnat sin trygga hamn, stallet, djuren och huset i skogen där hon bor, och flyttat in till stan över sommaren. Hennes mamma är sjuk och Alex har lovat att ta hand om hennes affär medan hon ligger inlagd på sjukhus. Ansvaret för huset och djuren har hon lämnat över till Petra som gått med på att bo där medan hon är borta.
Petra behövde lämna stadslivet och sin familjesituation, och att passa ett hus ute på landet passar henne perfekt just nu. Vardagen mitt ute i ingenstans är inget hon är van vid men gårdens charm, och den snygga grannen Klas, tinar långsamt hennes hjärta. Men livet hon lämnat bakom sig är svårare att komma bort från än hon trott.
Samtidigt inser Alex att hon påverkas mer av livet inne i stan än vad hon först anat. Av en slump träffar hon Lasse och känslan som sveper genom henne är som ingen hon tidigare känt, men samtidigt som hon vill låta sig dras med av stämningen kan hon inte låta bli att känna sig rädd.
Theréze Ingmarson Bara för en stund

via Storytel

ISBN: 9788726580037

Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Det var ett högt betyg du gav boken så jag hoppas den finns på vårt bibliotek.

    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.