fredag 31 juli 2020

Vi som blommar sent av Louise Miller


Författaren till Vägen till Sugar Maple Inn är tillbaka i en ny, småmysig feelgood. Dock tycker inte jag att Vi som blommar sent griper tag i mig på samma sätt som Millers tidigare roman. Den ger en trevlig läsning för stunden, men inte alls samma mysfaktor. Visserligen, återigen, handlar berättelsen om bakverk vilket får det att vattnas i munnen på mig och det blir också en smula intressant eftersom man genom hela berättelsen letar efter en bortsprungen och förmodad förvildad hund, vars ägare förolyckas redan i prologen (så ingen spoiler).

Välkommen tillbaka till Guthrie, den charmiga lilla staden i Vermont där Vägen till Sugar Maple Inn utspelar sig. Nora Huckleberry är helt nöjd med sin tillvaro: att servera äppelcidermunkar, kaffe och stekta ägg till stamkunderna på sin restaurang. Miss Guthries Diner. Visserligen är hon frånskild och har inte vågat söka kärleken på nytt, men livet går vidare och Nora har inga höga förväntningar.

Allt ställs på ända när Nora får veta att hon och hennes lillasyster Kit fått ärva ett hus och ett rejält stycke mark av en gammal dam.

Snart får systrarna ett bud på marken, från ett företag som planerar att öppna ett enormt köpcenter utanför Guthrie. Företagets representant Elliot är som väntat charmerande, men har också något äkta och varmt över sig. Men kan Nora verkligen lita på hans intresse för henne?

Nora måste hitta sin egen väg, men hur ska hon agera när hennes handlingar kan få konsekvenser för familjerelationerna, kärleken och hela staden?


Louise Miller
Vi som blommar sent
Printz publishing
ISBN: 9789177719875
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Bakverk är inte dumma dom - såvida nån annan har knåpat ihop dom :-)

    Ha en finfin fredag!

    SvaraRadera
  2. Småtrevlig och avkoppling för stunden helt enkelt!

    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.