torsdag 2 juli 2020

Sweet home Dalarna av Karin JansonJag blir glad över att huvudpersonen i den här romanen har ett så förhållandevis ovanligt yrke som hovslagare! Hästtjej som jag är hade jag dock önskat att stallmiljöerna tog lite större plats i berättelsen. I övrigt är det en charmig och hjärtevärmande bok som ger igenkänning och närvaro till karaktärerna. Jag känner med Madde Johansson och hade varit precis lika vilse och malplacerad i Stockholm.

Hovslagarlärlingen Madde Johansson trivs med sitt trygga liv i den lilla byn i Dalarna där hon vuxit upp. Livet lunkar på med jobb, chipskvällar i soffan och regelbundna ligg med exet Jonte, och på fredagskvällarna drar bästisen Klara med henne till hotellet för att dricka öl. Och det räcker väl så, eller hur?

När stockholmaren Niklas en varm sommardag blåser in i Maddes liv föräldrar allt. Hans ljusblåa ögon och smittande busighet får Madde att för första gången förälska sig. Och när sommaren går mot sitt slut väcks en stor fråga: ska Madde våga följa med Niklas tillbaka till storstaden och lämna sitt älskade Dalarna? Hur vet man var man hör hemma? Och finns det något att lära sig av idolen Janis Joplins text Try just a little bit harder?

Karin Janson är även författare till ljudboksserien Byvalla som jag har läst första delen av.


Karin Janson
Sweet home Dalarna
via Storytel
ISBN: 9789177712626
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Låter lite som slutet i Djungelboken... Jag grät floder när Mowgli valde att gå till männskobyn istället för att stanna på hemmaplan med Baloo :-)

    Ha det gott!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.