söndag 26 juli 2020

Söndagens smakbit, v. 30 Vi som blommar sent


Självklart hade jag med mig en egen bok (reser aldrig någonstans utan litteratur) när vi for en minihelg-kortis till sommarstugan i Jonsbol, Värmland, men eftersom huset/husen var fulla av böcker kunde jag, min kleptoman inte låta bli att norpa ännu en bok där som jag började läsa. Sen läste jag hela vägen hem i bilen, förutom under min lilla powernap (jag somnar alltid när jag åker långt i bil).

Charlie och Fern satt böjda över något vid ena änden av disken. När jag gick fram för att se vad de höll på med visade det sig att de hade varsin limpistol och höll på att limma fast gula pompoms på gröna förkläden så att de skulle se ut som jättestora majskolvar - deras uniformer till majs- och tomatfestivalen.
"Gjord du klart majssoppan?" frågade jag.
Fern höll upp ett av förklädena framför mig.
"Prova det här."
Jag drog förklädet över huvudet och knöt det i ryggen.
Charlie och Fern granskade mig bekymrat.
s. 159 ur Vi som blommar sent av Louise Miller

Nu ska jag fortsätta med alla mina manus. Snacka om att ha många bollar i luften och känna en viss stress, samtidigt som det är roligt, utmanande och kreativt förstås, annars hade jag aldrig hållit på. Men nu skriver jag på nytt samtidigt som jag håller på att korrekturläsa ett annat manus och så ligger det två ytterligare manus på vänt att få utvecklas och få lite mer kött på benen innan jag kan skicka in till förlag. Jag får helt enkelt djupandas och försöka ta en sak i taget. Dammråttorna springer heller inte sin väg har jag hört. Däremot tänker jag ta en långpromenad idag. Mitt mål är 10 000 steg, minst, per dag.

13 kommentarer:

 1. lyckliga du som kan läsa i bilen utan att må illa... tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 2. Den här är jag lite nyfiken på. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 3. Vad skönt att kunna läsa i bil, det kan inte jag, då blir det ljudbok. Har sett boken men inte läst. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 4. Majs- och tomatfestival? Det finns så mycket konstigt här i världen. Jag var på en pistagefestival i Turkiet en gång. Vi gick i en märklig parad genom miljonstadens gator med musikkårer och allt, detta till pistagenötens ära. Människor satt i fönstren och vinkade. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 5. ojojoj, vad du har mycket på gång! och du verkar skriva snabbt. känner inte igen Louise Miller och hennes bok. men omslaget är läckert. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 6. Vilket vackert omslag. Kreativa ideer verkar de ha också. Ja nog har du många bollar i luften. Det kunde jag också ha för typ tjugo år sedan. Så länge allt känns kul orkar man mer än man tror. Jag går i snitt 10000 om dagen, då förstår du hur många steg min chihuahua får ta för att hänga med. Tack för smak, trevlig söndag

  SvaraRadera
 7. Den boken kände jag inte till. Klokt att prioritera promenad före dammråttorna!

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten! Tror att jag hört talas om boken förr.

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten! Okänd bok för mig. Lycka till med målsättningen, promenader är riktigt bra. :)

  SvaraRadera
 10. Många bollar (böcker) i luften 😲 nu. Då kan det vara skönt med en långpromenad ett tag.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 11. Härligt med en minisemester i semestern :-) Jag kan/vill inte läsa eller sova i bilen, har fullt upp med att vara hjälpchaufför. Anders skulle nog önska att jag läste eller sov istället... ;-)

  Ha en bra start på veckan och ta det lite lugnt emellanåt också.

  SvaraRadera
 12. Oj, det är verkligen fullt upp hos dig med författandet! Tur att du har sommarlov :-)

  Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.