söndag 12 juli 2020

Söndagens smakbit, v. 28 Kvinnorna på Flanagans


I söndags såg jag att det var några stycken som läste den här boken och nu är det min tur att ha godbiten för ögonen.

Emma greppade kaffekannan och fyllde sin kopp med den heta drycken. Hon behövde kaffe den här morgonen. Sedan högg hon in på brödet som Elinor ratat. Hon var hungrig och åt två skivor innan hon vände sig till Elinor, redo att diskutera hennes problem.
"Jag orkar inte ens fundera på det", sa Elinor när Emma frågat hur tankarna gick. "Vi pratar om något annat."
"Okej. Jag tycker att vi ska överväga det vi har pratat om tidigare, att göra något av frukostmatsalen. Vi borde utnyttja ingången från gatan. En riktig fashionabel ny nattklubb saknas i London och det skulle vi kunna erbjuda här."
Elinor blinkade hårt. "Jag kan inte tänka klart", sa hon. "Men om du gör en plan och kalkyl så kan vi väl ta upp det igen när mitt problem är ... ur världen."
s. 173-174 ur Kvinnorna på Flanagans av Åsa Hellberg

Själv ska jag också svepa mitt kaffe, fixa lite pannkakor och packa väskan eftersom delar av familjen ska åka till Nordens Ark idag. I dessa Corona-tider var det viktigt att boka biljetten i förväg på internet så att de kan planera och minimera antalet besökare i parken. Det känns tryggt. Inte för att jag är rädd för Corona. Eftersom Chris har varit sjuk är jag säker på att övriga i familjen också har haft det/är immuna, men för att det är skönt att slippa folk och trängsel. 

7 kommentarer:

 1. Tack för smakbiten och ha en trevlig tur till Nordens Ark! :-)

  SvaraRadera
 2. Tror att jag får ge mig på den här serien någon gång i framtiden.

  SvaraRadera
 3. Känner till författaren men har inte läst något. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 4. Jag gillar Åsa Hellbergs böcker. Den här läste jag nyligen. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 5. lånat denna på biblioteket, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 6. Haha, visst är det många som gillar Flanagans, jag är inte en av dem. Och tur är väl att vi är olika och har olika tycke i fråga om böcker. Ha så kul på Nordens Ark!

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten! Har hört att många gillar den men själv har jag inte kommit till skott ännu...

  Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.