söndag 5 juli 2020

Söndagens smakbit, v. 27 Den svarta opalen

Jag hittade en Tamara McKinley-bok i ett bokbytarskåp för några veckor sedan. Boken är utgiven 2004 vilket kan tyckas inte är så himla länge sedan (men tillräckligt för att den ska vara slutsåld i webbutiker varpå jag länkar till Bokbörsen nedan), men ändå känns boken antik på så vis att jag numer nästan uteslutande läser nyheter. Som bokrecensent blir det lätt så även om jag försöker att hinna med ett bredare utbud. Sen är det ju också så med mig att när jag har semester är jag lite motvalls och läser nästan mindre än jag normalt sett hinner. Eftersom jag lyssnar på ljudbok till och från jobbet plus på jobbrasten förlorar jag 1,5 timmes läsning varje dag, även om jag som lös och ledig hinner läsa lite fler fysiska böcker. Men det är så mycket annat som pockar på; skriva bok, redigera manus, tvätta, potträna lilleman, laga mat, gräva i trädgården, handla, umgås med nära och kära und so weiter.

Det här regnandet som har hållit i sig i flera dagar nu kan ju tyckas som det perfekta läs-vädret, men jag vet inte det jag. Jag blir mest bara trött och går och längtar efter sol och värme och dopp i poolen. Vad håller sommaren på med?

Smakbiten så ...

Det hade gått flera timmar sedan Maureen tog farväl av modern, och mörkret tätnade medan hon traskade över kullarna på väg mot skjutshållet där hon skulle ta diligensen och påbörja den långa resan till Dublin.
Det värkte i hela kroppen, men det var inget mot smärtan i hjärtat. Hon hade lämnat sitt hem och allt som var henne kärt, hennes rykte var förstört och i fickan klirrade familjen Beecham-Ffords judaspengar. Hon var en dåre som trott att Henry älskade henne, en dåre som inbillat sig att han skulle stå henne bi.
s. 60 ur Den svarta opalen av Tamara McKinley.

14 kommentarer:

 1. Jag tror faktiskt att jag inte har läst en enda Tamara McKinley-bok, men namnet är ju välbekant.

  SvaraRadera
 2. osäker om jag läst McKinley, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 3. Jeg er veldig glad i en bok av Tamara McKinley som heter Drømmenes land. Så jeg kunne egentlig tenkt meg å lese flere bøker av henne. :-) Jeg kjøper ofte brukte bøker på gjenbrukbutikker, men det er ekstra gøy å finne dem i bokbytteskap. Jeg sørger alltid å ta med meg bøker jeg kan legge igjen når jeg er på hotellferie for eksempel. Da kan jeg også forsyne meg med en bok.
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten. Jag som inte gillar värme längtar ändå efter lite bättre badväder...

  SvaraRadera
 5. Tror jag läst någon bok av författaren men det var länge. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. Verkar som Maureen har en tuff tid framför sig. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. Tycker mig känna igen författarnamnet, men inte helt säker på om jag läst något. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 8. Tråkigt när vädret inte är som det ska vara, alltså sommarväder.
  Tack så mycket för den lilla smakbiten.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten! Läste den för en massa år sedan. Kanske borde läsa någon av författarens nyare böcker.

  SvaraRadera
 10. Tamara var en favoritförfattare under några år, har läst inte mindre än 8 böcker av henne, även denna läste jag direkt den kom ut. Men, det var faktiskt 2014 jag läste henne senast, vet inte om hon kanske inte skrivit så många fler eller om jag kanske tröttnade. De flesta börjar ju upprepa sig själv med tiden, inget konstigt i det. Ha en fortsatt skön semester, tack för smakbit

  SvaraRadera
 11. TamaraMc Kinley har ju skrivit mycket, men jag har faktiskt inte läst något. efter två dagars ihärdigt regnande blev det plötsligt storm och sol! ge inte upp hoppet!Tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 12. Känner igen det där med att inte hinna läsa för att man har så många konkurrerande sysslor/intressen!

  SvaraRadera
 13. Den har jag faktiskt läst. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 14. Hoppas solen och värmen kommer tillbaks till er snart igen!

  Ha en bra - och förhoppningsvis solig - start på veckan!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.