tisdag 14 juli 2020

Selektiva Selma av Josefine Sandblom


Direkt när jag såg den här boken första gången blev jag sugen på att läsa den och nu i efterhand ... alltså, det går ju bara inte att inte tycka om Selma. Den där buttra, egensinniga damen som klipper sönder grannens tvätt och som kallar en pre-tonåring för skitunge och som har, inte bara petiga, utan också konstiga matvanor, men som jag kan känna igen mig i även om jag inte är lika selektiv som Selma, långt därifrån. Och klippt sönder någons tvätt har jag inte heller. Trots sitt buttra jag är Selma någon att gilla. Selektiva Selma är feelgood med det där lilla extra tuggmotståndet som kommer när berättelsen mer liknar feelreal och där humor, vänskap och kärlek blandas med svärta och härligt udda personligheter.

Selma är inte nöjd med speciellt mycket i sin pensionärstillvaro i Motala. Ingenting alls, för att vara exakt. Hennes få vänner har dött i cancer och annan jävelskap, och hon önskar allt oftare att henens trista karl ska gå samma väg till mötes. För att behålla någon form av livslust och uppleva spänning i livet rör hon sig lite utanför lagen.

I Borensberg två mil därifrån saknar Eva-Lisa sitt sociala nätverk. Hon lämnade Stockholm för kärlekens skull, men mannen i fråga har nu lämnat henne för grannens artonåriga dotter. Kvar blev hon med deras tolvåriga son, skammen, huslånet och ett underbetalt jobb på Motala Lasarett. 

När Selma tvingas åka in till sjukhuset med akuta magsmärtor möts de två kvinnorna. En trevande vänskap växer fram och efter det blir ingenting någonsin sig likt igen.

En varm och charmig bok.


Josefine Sandblom
Selektiva Selma
via Storytel
ISBN: 9889178615537
Finns hos Adlibris och Bokus 

1 kommentar:

  1. Låter som en härlig bok, och vem kan väl motstå en bok som har en katt på omslaget? :-)

    Ha en braig dag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.