torsdag 23 juli 2020

Sagor utan slut av Jan Erik Ullström


Den här boken är genialisk för att väcka fantasin och få liv i skrivlusten. Jag har köpt in den till mitt klassrum och tänker på olika sätt arbeta aktivt med den med mina elever för att träna upp deras fiktiva berättande. Det ska bli roligt att se hur det arbetet faller ut. Boken innehåller 50 sagor, alla utan slut. De slutar när det är som mest spännande, i en riktig cliffhanger och jag tänker att jag ska arbeta dels muntligt i helklass, dels i grupper och enskilt där eleverna själva får skriva slutet på sagorna. Häftigt att sedan jämföra alla olika slut.

Snipp snapp snut, så var sagan inte slut!

Sagor utan slut är en helt unik sagobok. Varje saga har en egen illustratör, så det blir en riktig berg- och dalbana för ögat också. De som tecknat sagorna är väldigt olika människor. Vissa är barn. Andra är ungdomar. En del är vuxna och några är till och med pensionärer. Några arbetar med att illustrera medan andra är ovan vid både pensel och penna. Men det spelar ingen roll. Det viktiga är att alla vill och vågar.

Möt pirater, häxor, gädda-riddare, robotar, mardrömsdockor, gnäggmier och mycket mer. Tänk dig en snögubbe som träffar en solkatt. Eller en drake som är förkyld och nyser eld. För att inte tala om den där mystiska bajskorven!

Ja, men du hör ju! Det är helt enkelt en samling fantasieggande berättelser.


Jan Erik Ullström
Sagor utan slut, del 2
Idus förlag
ISBN: 9789175778679
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Vilken underbar bokidé! Måste verkligen trigga kreativiteten :-)

    Ha det gott!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.