lördag 11 juli 2020

Pappan som slutade vara en superhjälte av Janne Persson


Det är inte alltid lätt att förklara för barn något man själv knappt kan förstå. Eller orkar förklara. Där blir litteraturen ett viktigt stöd och det behövs böcker som på ett pedagogiskt och samtidigt lekfullt sätt berättar om utmattning. Pappan som slutade vara en superhjälte är berättad med glimten i ögat och kan säkert fånga den yngre läsaren och också servera ett eller annat fniss.

En dag när Wille vaknar märker han att något inte är som vanligt med pappa. Han har åkt till jobbet utan att ta på sig superhjältekläderna. Har han bara "pappyjamasen" på sig? Och hans "hjältetelefon" ligger kvar i köket. Han som alltid är så noga med allt. Wille och hans storasyster Agnes blir oroliga och ger sig ut för att leta efter pappa. Aldrig hade de kunnat ana vad som skulle hända.

Pappan som slutade vara en superhjälte är en bok om utbrändhet och utmattningsdepression. Att förklara för barn vad som händer när en förälder drabbas av utbrändhet är inte alltid lätt. I den här boken får vi följa med på hela resan - från det jobbiga och ibland skrämmande till den väg som leder tillbaka.

Janne Persson
Pappan som slutade vara en superhjälte
Idus förlag
ISBN: 9789189147560
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Låter som en pedagogiskt bra bok :-)

    Ha en finfin dag!

    SvaraRadera
  2. En viktig bok tänker jag för utbrändhet påverkar självklart barnen mycket och kan vara svårt att förstå.

    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.