lördag 4 juli 2020

Ovanliga yrken av Joel BerglundEn lärorik, detaljrik och intressant bok som på ett humoristiskt och lättsamt sätt berättar om några ovanliga yrken. Till varje yrke hör en kortare intervju med någon verksam inom området och några kluriga frågor att fundera kring. 

Ovanliga yrken är en perfekt bok att använda sig av på, kanske främst lågstadiet under samhällskunskapen och svenskan. Jag spinner naturligtvis genast igång och tänker lektionsupplägg. Eleverna skulle bland annat kunna inspireras att skriva egna faktatexter om sina respektive drömyrken eller samla ihop till fler ovanliga yrken. Det är en fin bok med många användningsområden som jag varmt kan rekommendera till alla skolbibliotek.


Vad vill du jobba med när du blir stor? Det kan vara svårt att veta - det finns så många olika yrken att välja på. Vissa yrken är vanligare än andra. I den här boken får du träffa personer som har ovanliga yrken. Vad gör en hundcoach? Varför är det viktigt att kunna matte om man är tatuerare? Och är clowner alltid roliga?


Joel Berglund (text)
Marie Herzog (bild)
Ovanliga yrken
Idus förlag
ISBN: 9789189147393
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

 1. Vilken rolig bok! Själv har jag jobbat med en del märkliga grejer som exempelvis ballongblåsare (med en "bak-och-fram-vänd dammsugare) på Domus och fiskräknare på en fiskodling :-D

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Det låter som en väldigt trevlig bok och perfekt att använda i undervisningen. Det låter bra att det finns en intervju med samt frågor.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Verkligen ett perfekt lektionsupplägg som du kommit på. Får du testa när sommarlovet är slut.
  Kram Carin

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.