tisdag 21 juli 2020

Lyckan finns i ett ögonblick av Kate Eberlen


Å, älskade Rom, som jag längtar tillbaka. Jag vill ha mer av Italien, och jag blir inte direkt mindre sugen på att resa tillbaka dit efter att ha läst den här fina boken. Miljöbeskrivningarna är som balsam och det är så lätt att lära känna och tycka om karaktärerna. Vem vill inte gå en italiensk språkkurs nu, liksom? En bok fylld av känslor, vänskap och kärlek - och en hel del vackra italienska ordspråk.

Kate Eberlens kärlek till dans i alla dess former och staden Rom gav henne inspiration till den nya romanen Lyckan finns i ett ögonblick.

Letty och Alf träffas på en kurs i italienska för utlänningar i Rom, ett språk som båda kämpar med. Men det språk de kan tala utan svårigheter är dansens. Letty började sin bana som balettdansös innan karriären tog slut på grund av en knäskada, medan Alf är brittisk mästare i pardans. Hon kommer från London och han från Blackpool och deras olika ursprung har ingen betydelse så länge de upptäcker Rom och lär känna varandra.

Men i ett slag förändras allt när båda konfronteras med sitt förflutna och deras respektive hemligheter hotar att röjas. Vad var det som fick den att lämna England och vad flyr de ifrån? Letty och Alf får allt svårare att berätta sanningen om sina liv för varandra. Letty återvänder till London och Alf till Blackpool är om de kan hitta en framtid tillsammans?


Kate Eberlen
Lyckan finns i ett ögonblick
via Storytel
ISBN: 9789113097008
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

 1. Rom är verkligen en fantastisk stad så det låter som en bok för mig!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Rom är verkligen en härlig stad!

  Vilja och vilja... Jag skulle snarare behöva en språkkurs i spanska, men är för lat för det :-)

  Ha en bra liten lördag :-)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.