fredag 3 juli 2020

En nästan perfekt mamma av Lilly Emme

Just när det kommer till romaner för vuxna är det ovanligt att de är skrivna i första person, presens. En nästan perfekt mamma är precis så ovanlig och det är genialiskt. Lilly Emme lyckas skriva med en total närvaro, med humor och värme och flirtar i sitt författarskap med Sophie Kinsella, vilket är ett enormt plus för någon som har läst allt Kinsella gett ut. En nästan perfekt mamma är en charmig feelgood-roman med en rad tokigheter men också med ett djup och ett allvar. Jag älskar den!

Poppy är hemmafru i Cambridge och ägnar sina dagar åt att skjutsa runt sin dotter till skönhetstävlingar. Men när dottern oväntat tar hem högsta vinsten bryter helvetet lös. Poppys bästa väninna och vapendragare, Stacy, är rasande eftersom hennes egen dotter för första gången blir petad från prispallen. Snart blir Poppy avstängd från skolrådet, utesluten ur gemenskapen kring skönhetstävlingarna och fråntagen sin roll på vårmarknaden. Hon står handfallen och söker tröst hos farmor Maureen samtidigt som årets viktigaste skönhetstävling närmar sig. För Poppy blir våren en helt annan än den hon planerat för. Vänskapsband brister, ett kattköp krånglar, skvallret löper amok och en oönskad släkting gör sig påmind. Hur ska Poppy reda ut röran hon befinner sig i? Och är skönhetstiteln verkligen värd att kämpa så hårt för?

Längtar, längtar, längtar till dess att Lilly Emme kommer ut med en ny roman.

Lilly Emme
En nästan perfekt mamma
Historiska media
ISBN: 9789177892052
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Alltså... Rent generellt ogillar jag skönhetstävlingar för barn, så jag misstänker att jag skulle bli irriterad av att läsa boken. :-)

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset! Måste se om den finns på vårt bibliotek.

    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.