tisdag 16 juni 2020

Svärmodern av Moa HerngrenDen här relationsromanen är så träffsäker och skickligt skriven. På ett sätt vill jag att den aldrig ska ta slut, samtidigt kryper den nästan obehagligt innanför skinnet. Hur fel det kan bli, fast alla vill så väl. Alla dessa kommunikationsmissar, alla dessa känslor som dyker upp när det skrapas på ytan, alla oförrätter, all kärlek som kramar musten ur, allt det vackra, allt det sorgliga, all tid- och alla relationer som går förlorade. Brutalt ärlig och så vacker.

Som ensamstående mamma har Åsa och hennes son alltid varit nära. Men relationen förändras när sonen träffar en ny flickvän som snart blir gravid. Åsa gör sitt bästa för att knyta an till sin nya svärdotter, men då Åsa försöker hjälpa till uppfattas hon som gränslös. Det blir början på en konflikt som kommer att splittra hennes familj.

Det blir smärtsamt uppenbart för Åsa att den viktigaste personen i sonens liv inte längre är hon själv, utan svärdottern och den nya familjen. Och när Åsas egen mamma går bort, står hon plötsligt alldeles ensam.
Moa Herngren
Svärmodern
via Storytel
ISBN: 9789113099903
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Låter oerhört tragiskt att bli utesluten på det där viset.

    Ha det gott! :-)

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.