söndag 7 juni 2020

Söndagens smakbit, v. 23 Juni, juli, halva augusti

Nästa fredag var det midsommar. Den längsta och ljusaste natten på året. Familjer skulle klä midsommarstången, äta sill och färskpotatis och dansa till Små grodorna. Vad skulle jag hitta på? Bjuda mormor och Sara på sill och nubbe? Tänk om mormor blev lullig och trampade snett igen. En gipsad fot var fullt tillräckligt. En till skulle innebära sängläge för mormor och sannolikt ett sammanbrott för mig. Och så mycket mer frispråkig än hon var kunde hon väl rimligen inte bli? Mormor med sitt dunkla förflutna, som hon gläntat på förlåten till när hon berättade om morfar. Var det hennes vedermödor från äktenskapet med en alkoholist som gjorde henne så fjär och barsk? Men hon kunde vara snäll också. Kanske var det en sorts missriktad välvilja som gjorde att hon tjatade om att jag borde skaffa mig en man. Hon kanske ville att jag skulle slippa bli gammal och ensam som hon?
s. 146 ur Juni, juli, halva augusti av Marie-Louise Marc
Fler smakbitar här

Passande roman att läsa nu när vi har glidit in i sommaren. Nu är det en och en halv vecka kvar innan sommarlovet. På torsdag i nästa vecka är det sommaravslutning. Tänka sig.

Jag ser fram emot veckor av läsning, författande, sol och bad, road trips, camping, långa promenader, påtande i grönsakslandet och ett eller annat glas vin ute i trädgården.

Min mans corona-virus, han är testad och bekräftat smittat, har gett sig. Bara smak- och lukt som fortfarande inte har kommit tillbaka. Tack och lov fick han det lindrigt och vi andra har, peppar peppar, inte fått några symptom. Nu taggar vi sommar!

17 kommentarer:

 1. Verkar vara en passande bok att läsa nu, när midsommar närmar sig.

  SvaraRadera
 2. Verkligen skönt att coronan verkar ha attackerat rätt lindrigt trots allt. Hoppas smak och lukt snart kommer tillbaks och att ni andra klarar er.

  Ha en fin söndag och tack för smakbiten :-)

  SvaraRadera
 3. En försmak av midsommar, tack för den! Ha en fin söndag :)

  SvaraRadera
 4. Det hørtes ut som en god sommerbok. Jeg ønsker mannen din god bedring. Håper han kommer seg fort!
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 5. Oj, hoppas Chris snart får tillbaka smak och lukt. Boken blir jag lite nyfiken på. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. Det skal bli godt med sommerferie - en pause - for de fleste nå. De siste månedene har vært seige og triste. Vi trenger alle hvile. Glad for at mannen din er på bedringens vei. Nyt søndagen

  SvaraRadera
 7. Låter som en perfekt bok att läsa på sommaren. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten! Tror jag ska läsa den snart.

  Otäckt att det är corona som din man har/haft. Hoppas att han får tillbaka sitt smak och luktsinne snart och att resten av familjen klarar sig.

  Jag ser också fram till sommarlovet! Håll i och håll ut fram till dess!

  SvaraRadera
 9. Haha, kände mig träffad där, jag som brutit bägge vristerna, tack o lov inte på samma gång, men ena gången dansade jag med min rottweiler och var inte helt nykter! Tack för smakbit!

  SvaraRadera
 10. Den boken har en passande titel för säsongen!

  SvaraRadera
 11. skönt att coronaviruset tycks ha gett med sig och att ingen annan är smittad. känner inte till din sommarbok. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 12. Kände inte till boken. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 13. Den här har jag sett i flödet på Instagram och är nyfiken på.
  Så bra med maken!

  SvaraRadera
 14. Så bra din mann er frisk, og ikke fikk kraftige symptomer. Takk for smakebiten.

  SvaraRadera
 15. passande sommarläsning, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 16. som tur så kommer smaken tillbaka, läskigt virus.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.