söndag 14 juni 2020

Söndagens smakbit, v. 24 Damen med bysten


Elvy och Lovisa skulle ta bussen till Simrishamn eftersom det var tradition för dem att besöka Sillens dag. Elvy hade sin vana trogen förberett sig och lagt fram allt dagen före. På köksbordet stod handväskan med plånboken, som hon slagit en gummisnodd om för att sedlar och annat inte skulle falla ut. Hon hade hängt jackan över köksstolen och lagt fram ett par rena näsdukar. Hennes ögon tårades alltid när det blåste ute, till hennes förtret. Precis när hon tittade på klockan knackade det på dörren och Lovisa steg in i köket.

s. 116 ur Damen med bysten av Karin Brunk Holmqvist
Fler smakbitar här

Nu, mina vänner, går sommarlovet att ta på. I veckan som gick var det avslutning i min klass, samma dag som äldste sonen gick ur nian och yngsta dottern gick ur sexan. Samma dag passade mannen på att fylla år, så det var mycket att fira på en och samma gång. Gymnasietösen gick på sommarlov några dagar innan dess och lillkillen gick sista dagen på förskolan nu i fredags. Mannen jobbade sista natten i natt och jag jobbar sista dagen på måndag. Sen!

Sommarlov.

Fler saker att fira ... i veckan fick jag också besked om att förlaget vill ge ut två av mina nya manus, så nu har jag tre böcker i pipeline. Dels är det Evig önskan som är den fristående uppföljaren till min ungdomsbok Vingklippt längtan. Den har legat i pipeline ett tag, men nu det senaste fick jag besked om att även På andra sidan muren, den fristående uppföljaren till Jag kan inte vara hos dig nu och en helt "egen" bok som kommer att heta Rakt fram är den rätta vägen kommer att ges ut. Lycka!

Med andra ord kommer jag inte bara att skriva på nytt nu i sommar. Jag kommer även att korrekturläsa mina kommande böcker. Ingen latsida här inte.

17 kommentarer:

 1. Har läst en annan bok av henne. Väldigt lättsamt och underhållande 🙂

  SvaraRadera
 2. såg en fin utspring för sexorna i barnbarnens skola. Holmqvist är rolig, tack för smakbiten

  SvaraRadera
 3. En Skåneroman! Tack för smakbiten, grattis till dina antagna manus. Ha en fin vecka!

  SvaraRadera
 4. Åh vad härligt med sommarlov! Och GRATTIS till böckerna och allt annat som är värt att firas :-)

  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 5. Brunk Holmqvist brukar skriva trevliga och lite roliga böcker. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbiten! Tror inte jag läst något av författaren.
  Skönt med sommarledighet inom räckhåll.
  Jag jobbar t.o.m. torsdag.

  SvaraRadera
 7. Har inte läst något av henne faktiskt. Stort grattis till beskeden om böckerna!!!

  SvaraRadera
 8. Gratulerer med manus! Er noen av dine bøker oversatt til norsk?

  SvaraRadera
 9. Oh så roligt, grattis ! Brunk Holmqvist hon tillhör väl den mest väletablerade skaran av feel-good-författare, hon är produktiv. Tack för smakbit!

  SvaraRadera
 10. Har läst några böcker av Holmqvist och tycker att de är trevliga. Har nog denna också bland mina olästa. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 11. Läst en bok av författaren tidigare, inte riktigt böcker i min smak tror jag. Tack för smakbiten, och grattis vad gäller dina böcker! :)

  SvaraRadera
 12. Rolig, tvetydig titel på boken :)

  Grattis till att dina nya böcker ska ges ut!

  SvaraRadera
 13. Tack för smakbiten har läst en del böcker av henne men inte denna.

  SvaraRadera
 14. Har inte läst något av den författaren. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 15. Gillar hennes böcker.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 16. Brunk - Holmqvist är mycket omtyckt. känner väl till henne. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 17. Minns att jag har läst en eller två böcker av författaren. Trevliga och småroliga böcker.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.