fredag 5 juni 2020

Renoveringsobjektet av Eli Åhman OwetzEn varm, härlig feelgood där jag får återse karaktärerna från författarens tidigare böcker. Renoveringsobjekten är den fristående uppföljaren till Brevvännerna, men karaktärerna återses även från andra romaner, så som Anna-Lisas antik.

Susanne har slagit in på en ny väg i livet. Hon har brutit upp från ett passionslöst äktenskap och lämnat arkitektfirman i Stockholm för att starta eget. Ett prestigefullt uppdrag i det lilla samhället Grävinge i Roslagen är den perfekta chansen att börja om på nytt. Till en början verkar det vara ett riktigt drömjobb att rita om fabriken, där man en gång tillverkade den berömda Grävingesandalen , till en lyxig konferensanläggning. Men när ägarparet presenterar sin vision börjar Susanne ana oråd. De vill riva alla husen längs fabriksgatan i byn. Ju mer Susanne lär känna sina nya grannar, desto mer omöjligt börjar hela renoveringsprojektet kännas.
För vad kommer att hända med Ingegerd som har bott i Grävinge i hela sitt liv? Hon som bjuder på kaffe med dopp och minnen från förr. Och Conny, fastighetsskötaren som väver bilinredningar på fritiden? Han som är mycket yngre än Susanne men som får henne att skratta som hon inte gjort på väldigt, väldigt länge.


Eli Åhman Owetz
Renoveringsobjekten
Harper Collins
ISBN: 9789150948646
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Renovering... Den tiden är förbi för min del :-)

    Ha en bra start på helgen!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.